2012-08-28 14:08:15• hírek • Szatmár.ro

Indián napok a Fonó-házban

Szeptember 2-6. között a szatmárnémeti Aranykapu Kulturális Egyesülethez látogató gyermekek az indiánok életébe, szokásvilágába nyerhetnek bepillantást.

Az Aranykapu Kulturális Egyesület elsősorban a magyar kultúra, a magyar hagyományok kutatását és átörökítését tűzte ki célul. Saját értékeink tudatosításában azonban segítséget nyújthat, ha megismerjük közelebbi és távolabbi idegen kultúrák hagyományait is, összehasonlítva ezeket egymással és saját örökségünkkel.  

Ezúttal egy olyan nép életébe, szokásvilágába szeretnének bepillantást nyújtani, amelynek világa sok szempontból közel áll a magyarság egykori életformájához (nomád életmód, hiedelemvilág, íjfeszítő vadászat, természettisztelet, stb.), és nem utolsó sorban olyan nép, amely nagy népszerűségnek örvend az ifjúság körében, számos irodalmi alkotásnak köszönhetően.  
Szeptember 4-6 között kerül sor az Indián Napok a Fonóban elnevezésű kézműves napközis táborra, az Aranykapu Fonó-Ház Toldi (Nicolaie Iorga) utca 52. szám alatti székhelyén, naponta 9 és 18 óra között. A szervezők olyan, 9-13 éves gyerekek jelentkezését várják, akik szeretnének közelebbről megismerkedni az észak-amerikai indiánok életmódjával, szokásaival, ugyanakkor érdeklődnek különféle kézműves technikák iránt is.

A három nap során az alkotásé lesz a főszerep: a résztvevők az indián kultúra tárgyi világából szemelgetve elkészíthetnek majd többek között indián öltözék-kiegészítőket, hangszereket, használati- és dísztárgyakat, de emellett játékos formában lehetőség lesz megidézni e különös nép szokásait, történelmét, szellemiségét is.

További információkat az alábbi telefonszámokon kaphatnak az érdeklődők: 0744-687813 (Nezezon Enikő), 0740-096129 (Sályi Panna), vagy 0741-182063 (Takács Andrea). Ugyanezek az elérhetőségeken, illetve az aranykapu.ke@freemail.hu e-mail címen lehet jelentkezni a napközis táborba. Jelentkezési határidő: szeptember 1.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: