2020-02-20 11:40:25• hírek • Bede Emőke

Indiai bevándorlókat tartóztattak fel Óvári közelében

A Szatmár megyében feltartóztatott, tiltott határátlépéssel próbálkozó bevándorlók száma 2019-ben 160 volt. Java részük Afganisztánból (33) és Vietnámból (24) származott, de számos bevándorló érkezett Szíriából, Algériából, Marokkóból, Tunéziából és Líbiából is. A határrendészet tavaly közel 100 akcióban vett részt, melynek eredményeképp összesen 46 büntetőjogi eljárást kezdeményeztek. Ezekben összesen 175 külföldi állampolgár és négy embercsempész volt érintett.

Február 19-én a szatmári és a börvelyi határrendészek közös, az illegális migráció visszaszorítását megcélzó akciót szerveztek a hatáskörük alá tartozó területen.

Ennek során a román–magyar határtól alig 200 méternyire két gyanús férfira lettek figyelmesek. Mivel az igazoltatás során kiderült, hogy korántsem román állampolgárokról van szó, ezért az egyenruhások a határrendészet székhelyére kísérték őket. Mint kiderült, a 24 és a 28 éves férfiak indiai állampolgárok, kik első körben Magyarország területére szerettek volna átjutni, majd onnan Spanyolország felé vezetett volna. A tájékoztatás szerint a két férfi előzetesen már benyújtotta menedékjogi kérelmét a román hatóságokhoz.


Az ügyben a határrendészet tiltott határátlépés kísérlete miatt indított nyomozást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: