2011-02-08 15:55:24• hírek • Szatmar.ro

Immár helyi rendőrök

Előzőleg január elsejére tervezték a Közösségi Rendőrség Helyi Rendőrséggé való átalakítását, ez azonban februárra csúszott.

Az átalakulás nem csupán az egység átnevezését jelenti, mivel immár több feladatot is elfognak látni a rendet felügyelő közalkalmazottak. A polgármesteri hivatal kötelékébe tartozó szerv dolgozóinak különböző felkészítőkön kellett átesniük annak érdekében, hogy előbb a Közösségi Rendőrségnél, majd idén februártól a már új megnevezéssel bíró, Helyi Rendőrségnél szolgálhassanak. Azon személyek, akik ezeken a továbbképzéseken nem vettek még részt, természetesen kötelező módon pótolniuk kell ezt, tudtuk meg Gazdac Florintól, a rendfenntartó egység vezetőjétől.

Jelenleg is zajlanak még azok a fejtágítók, amelyeket a közlekedésrendészeti osztály két munkatársa tart a frissen átalakult egység számára.
Alapjában változott meg a közösségi rendőrség. Strukturális változásokról van szó, hiszen több olyan funkciót töltünk be, ami eddig nem tartozott a mi feladatkörünkbe - mondta Gazdac.
A közlekedésbiztonság fenntartása, a környezetvédelmi ellenőrzések, a kereskedelmi egységekben végzett gazdasági tevékenységek ellenőrzése és a lakosságnyilvántartás ezután szintén a Helyi Rendőrség feladatai közé tartozik.

Az eddigi 99 alkalmazott mellé a polgármesteri hivatal részéről 3 olyan személy érkezett, akik az eddigiekben az építkezések legalitásának vizsgálatában, a környezetvédelemben és a gazdasági tevékenységek felügyeletében vettek részt, így a csapat jelenleg 112 alkalmazottból áll. Személyzetbővítést a jelenlegi törvények nem engednek meg. Egy alkalmazott csak úgy kerülhet az egységhez, ha helyette heten távoznak, illetve, ha a polgármesteri hivataltól különböző szakembereket helyeznek át az egységhez - mondta Gazdac.


Még tart a helyi rendőrök továbbképzése
Még tart a helyi rendőrök továbbképzése


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: