2018-11-15 10:10:04• hírek • Bede Emőke

Íme az ingyenes egészségügyi felmérés eredményei

November 14-én, a diabétesz világnapján ingyenes kivizsgálást szerveztek Szatmárnémetiben is, melynek alkalmával főként a cukorbetegség első jeleit szűrték ki.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szervezésében, dr. Szilágyi József vezetésével zajló eseményre már reggel 9 órától várták az érdeklődőket, a 16 órai zárásig pedig 515-en éltek az ingyenes vizsgálat adta lehetőséggel. Sajnos 171 személy esetében felmerült annak a gyanúja, hogy eddig fel nem fedezett cukorbetegség vagy valamilyen szív- és érrendszeri betegség állhat a panaszok hátterében. Mindannyian éltek a kórház mobillaborja adta lehetőséggel, és vérvizsgálatnak is alávetették magukat. A leadott mintákat analizálják, majd mindenkit értesítenek, akinek kezelésre vagy az eddigi kezelése megváltoztatására van szüksége.
 

Szatmár megyében egyébként jelenleg kb. 22 ezer diabétesszel élő pácienst tartanak számon, viszont számuk sajnos évről évre emelkedik, méghozzá aggasztó sebességgel. Épp ezért fontosak az ilyen események, melyek során gyorsan és ingyenesen kivizsgálják az érdeklődőket. Azoknak pedig, akiknek nem volt lehetőségük részt venni a programon, 30 év fölött már ajánlott évente legalább egy-két alkalommal elmenni egy teljes kivizsgálásra. Az idejében felismert diabétesz ugyanis nem halálos ítélet, megfelelő kezeléssel és életmóddal hosszú évtizedeken át együtt lehet élni a betegséggel. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: