2019-09-24 12:16:07• hírek • Bede Emőke

Íme az első látványtervek a Szatmárnémeti központjába tervezett parkolóházakról

Fotók: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala
Fotók: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala

Az autós közösség sajnos naponta szembesül azzal a kellemetlen helyzettel, hogy Szatmárnémeti központjában olykor komoly fejtörést okoz parkolóhelyet találni. Ezt hivatott orvosolni az önkormányzat régóta kidolgozás alatt álló terve, mely szerint a parkolási gondokat két, több emelettel is rendelkező parkolóház felépítésével mérsékelnék. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal az első látványterveket hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg.

Az egyik ilyen létesítményt az urbanisztikai tervek szerint a Várdomb (Decebal) utcában, a Szamos nagyáruház háta mögött építik fel. Ez a terület jelen pillanatban is parkolóként üzemel, azonban a placc emeletek hiányában igen alacsony kihasználtsági szintű. A telekre az önkormányzat egy olyan többemeletes épületet szeretne felhúzni, mely nem kevesebb mint 182 hellyel állna az autósok rendelkezésére.


A másik, ugyancsak több szinttel rendelkező parkolóházat a Zrinyi (Retezatului) és a Károlyi köz (M. Kogalniceanu) utcák sarkán található, évek óta enyészetre ítélt épületegyüttes helyén valósítanák meg. Az ide tervezett épületben összesen 158 autó fog majd elférni, azaz a két parkolóház összesen 340 szabad hellyel állna a városközpontba érkező autósok rendelkezésére.


Az önkormányzat már elindította a két parkolóház engedélyeztetési folyamatát - közölte Facebook-oldalán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: