2018-03-11 14:10:51• hírek • Szatmár.ro

Íme a lista a megye legjobb és leggyengébb iskoláiról!

Az admitereliceu.ro portál újra közölte rangsorát az ország valamennyi oktatási intézményéről. A Szatmár megyére vonatkozó legjobb eredményeket a következőkben olvashatják.

Az első száz legjobb tanintézmény között csak egy van, amelyik Szatmár megyében található – olvasható az admitereliceu.ro oldalán. A  2017-es felvételi és érettségi átlagok alapján a legjobb helyen a szatmárnémeti Mihai Eminescu Főgimnázium végzett: országos eredményt tekintve a 78. lett.


Az Eminescu minden évben fent van a rangos listán, bár változó, hogy éppen hányadik helyen. Megyei szinten második helyezett a Ioan Slavici Főgimnázium lett, amely 2017-ben a 161. az országos listán. Kellemes meglepetést okozott tavaly a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, amely büszkén fogadhatja a Szatmár megyei harmadik helyért járó elismerést: a 208. legjobb iskola Romániában.


De a magyar oktatási intézményeknek sincs miért szégyenkezniük, 277. helyen áll a Kölcsey Ferenc Főgimnázium; 337. a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, 643. helyen pedig a Szatmárnémeti Református Gimnázium áll. 


Megyei szinten az utolsók közül kerültek ki a következő iskolák: 984. a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum; 1.000. a G. E. Palade Élelmiszeripari Szakközépiskola; 1.083. az Unio-Traian Vuia Szakközépiskola és 1.120. helyen végzett a Constantin Brâncuși Faipari Líceum.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: