2018-03-20 14:03:11• hírek • Szatmár.ro

Íme a dátumok, amelyek minden szatmárit érdekelnek!

Összegyűjtöttük a Szatmár.ro olvasói számára azokat a dátumokat, amelyekre a legtöbben vagyunk kíváncsiak. Mikor lesz a Családi Hétvége? Mikor tartják a Szatmárnémeti Városnapokat? Mikorra szervezik a Partiumi Magyar Napokat? Hosszasan sorolhatnánk a programokat.

Érdemes előre rákészülni a dátumokra: szabadságot kivenni, pihenni, szórakozni és persze kiheverni a fergeteges estéket.


Az idei programok sorát az évről évre megrendezett kutyakiállítással kezdjük, ami idén április 21. és 22. között zajlik majd. Ilyenkor több ország számtalan négylábúja lepi el az aktuális helyszínt a szatmárnémeti kutyaimádok nagy örömére. 

 

A sort a Városnapok időpontjának ismertetésével folytatjuk. A szervezők idén május 25. és 27. között szervezik sokak kedvenc háromnapos rendezvényét, ami hivatalosan is megnyitja a nyári szabadtéri programok időszakát. A tavalyi évhez hasonlóan idén is szuper koncertekre számítunk ismert hazai és külföldi előadókkal a színpadon.


A programot a Családi Hétvégével folytatjuk, amelyet a szervezők idén június 1-3. között terveznek. A család apraját-nagyját megmozgató rendezvényt vélhetően idén is sokan ünneplik majd együtt; a háromnapos program része lesz idén is a nemzetközi gyermeknap megünneplése.


Július 13-15. között újra utcazenészek muzsikája tölti majd meg Szatmárnémeti régi főterét - ekkor tartják ugyanis az V. Szatmárnémeti Utcazene Fesztivált. 


A júliusi hónap egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező eseményén, a Véndiáktalálkozón idén július 13-14-én bulizhatnak újra együtt a régi barátok és osztálytársak. Idén az Utcazene Fesztivál programjain is könnyen összefuthatunk az ezer éve nem látott ismerősökkel, hiszen a háromnapos program épp a Véndiáktalálkozó hétvégéjén zajlik. 


Az egyre több látogatót vonzó, idén tizenhetedik alkalommal megrendezett Partiumi Magyar Napokat idén egy hetesre tervezik: augusztus 20. és 26. között tombolhatjuk majd ki magunkat a jobbnál jobb koncerteken és programokon.


A SamStudia Egyesület augusztus 31. és szeptember 2. között alakítja újra fesztiválhelyszínné a 17-es lakótelepen található Ufo-parkot, akkor tartják ugyanis a La Damburi fesztivált. 


Ugyan nem szatmárnémeti rendezvények, de jó tudni azért: a kolozsvári Untold Festivalt idén augusztus 2-5-én tartják, az Electric Castle fesztiválon pedig július 18-23-ig élvezhetjük a nyári szabadtéri koncerteket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: