2018-05-19 06:43:34• hírek • Oszkó Viktória

Íme a Pünkösdrózsa Népdaléneklési Verseny megyei legjobbjai

A Pünkösdrózsa Népdaléneklési Verseny megyei fordulóját idén is a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban tartották, ezúttal május 18-án, pénteken.

Külön kategóriában versenyeztek az előkészítősök és az első osztályosok, a másodikosok és a harmadikosok, a negyedikesek és az ötödikesek, valamint a hatodikosok és a hetedikesek. A versenynek most is komoly tétje volt, hiszen a cél az országos döntőbe való bejutás. A végső megmérettetés minden évben Temesváron zajlik az őszi félévben, így idén is valamikor október végén utazhatnak majd a legügyesebb tanulók.


A kisebbek kategóriájában Higyed Gyöngyi, a Szatmárnémeti Református Gimnázium oktatója volt a zsűri feje, a nagyobakknál ugyanezt a szerepet Papp Fehér Boglár, az Aurel Pop Művészeti Líceum tanára töltötte be. Az értékelésben közreműködött Bakos Anna, a Mikolai Általános Iskola tanára, Szilágyi Orsolya a Halmi Általános Iskolából, Gábrus Andrea a Mircea Eliade Általános Iskolából, Szilágyi Orsolya és Cuculeanu Andrea oktatók is.


A végső sorrend felállításánál figyelembe vették például a tiszta eredetet, tehát azt, hogy népdalokkal induljanak a gyerekek, ne pedig modern szerzeményekkel, de számított természetesen a szép, tiszta ének, a népies hang is. Bár nem pontozták, az öltözék, a népies megjelenés is sokat számított, hiszen tradícionális versenyről van szó.


A tanulók Szatmár megye több iskolájából érkeztek, többek között nagykárolyból a 3-mas Számú Általános Iskolából, Szatmárnémetiből a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból, a Református Gimnáziumból, a 10-es Számú Általános Iskolából, és a Művészeti Líceumból is, de Mezőfényt, Kaplonyt és Óvárit is képviselték diákok a megmérettetésen.
 

Eredmények:

III. helyezéssel büszkélkedhet Varga Brigitta 2. osztályos tanuló a Szatmárnémeti Református Gimnáziumból. Felkészítő tanára Cuculeanu Andrea.
Szintén III. helyezést ért el Varga Pugner Tamara, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum 4. osztályos tanulója. Felkészítette Hadházi Éva és Urbán Klára.
Ugyancsak a III. helyen végzett Demeter Hanna 6. osztályos tanuló a Kalazanczi Szent József Iskolaközpontból. Felkészítője Jónucz Alfonz.

 

II. helyezést ért el Kabos Réka 3. osztályos tanuló a Szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolából. Felkészítette Reich Annamária és Bodó Emese.
Szintén a II. helynek örülhet Kécz Ágota 4. osztályos tanuló az Aurel Pop Művészeti Líceumból. Felkészítője Papp Fejér Boglár.
Ugyancsak II. lett Boros Benjámin 7. osztályos tanuló, aki az Óvári Általános Iskolából érkezett a versenyre. Felkészítette Hamzó Enikő.

 

I. helyezést ért el Debrenti Katalin első osztályos tanuló a Szatmárnémeti Református Gimnáziumból. Felkészítette Mekker Melinda.
Szintén I. lett Szilágyi Bartha Gyopár harmadik osztályos tanuló a Szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolából. Felkészítette Reich Annamária és Bodó Emese.
I. helyezett lett Badar Henrietta ötödik osztályos tanuló az Aurep Pop Művészeti Líceumból. Felkészítette Papp Fejér Boglár.
Ugyancsak I. lett Simon Szilvia hatodik osztályos tanuló a Szatmárnémeti Református Gimnáziumból. Felkészítője Higyed Gyöngyi.
Gratulálunk Schlakter Flórának is, aki a Kalazanczi Szent József Iskolaközpont hetedik osztályos tanulója. Szintén I. helyezést ért el. Felkészítette a Reketty Kulturális Egyesület, Illyés Zsófia.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: