2011-11-24 19:08:54• hírek • Szatmar.ro

Íme a Dacia-család új tagja, a Lodgy!

A Renault néhány nappal ezelőtt mutatta be az égisze alá tartozó Dacia legújabb modelljét, amely már a hetedik a sorban: a Lodgy fantázianevű kompakt crossover jövőre kerül az utakra, de nem Romániában gyártják majd.

A francia gyár egyelőre csak az Ice modellt mutatta be, amely a Lodgy sport verziója. Ez a két autó indul majd december 3-4.-én a Tropheé Andros elnevezésű jégversenyen, a kormánykeréknél pedig, akárcsak annak idején a Duster bemutatkozásánál, Alain Prost, valamint fia, Nicolas Prost ül majd.

Az Lodgy utcai változatáról egyelőre nem tudni sokat, az biztos viszont, hogy 2012 márciusában, a genfi autószalonban mutatják majd be és hogy jövőre kerül az üzletekbe. Ami az Ice-t illeti, az 4,001 méter hosszú, 1,9 méter széles, 950 kilogramm önsúllyal rendelkezik és egy 355 lóerős, 3000 köbcentis motort szereltek bele, ami a Nissantól származik.

A Dacia Lodgy Ice a Tropheé Androsra készült

Az első fényképet az utcai Lodgy-ról a brit Car Magazin jelentette meg. A hírek szerint az egyterűből öt és hét férőhelyes változat is készül majd. Az új modell a tervek szerint három-négyezer euróval olcsóbb lesz, mint legfőbb riválisai, azaz a Chevrolet Orlando, a Ford C-max vagy a Volkswagen Golf Plus. A legolcsóbb Lodgy egyes források szerint 11.000, mások szerint pedig 13.000 euróba kerül majd, míg a legdrágább eléri a 18.000 eurót is.

Érdekesség, hogy a Lodgy-t nem Mioveni-ben gyártják majd, hanem a Renault marokkói gyárában, Tangerben.

A Lodgy civil változata Car Magazine szerint

Nem csak a Lodgy révén újít amúgy a Dacia jövőre! Megjelenik a Logan második generációja, a Logan 2, amely a mostaninál nagyobb karosszériát kap majd. Szintén apróbb vérfrissítésen esik át a Sandero is, amely a kisebb dizájnbeli változások mellett újabb, erősebb és környezetbarátabb motort kap majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: