2015-02-15 16:37:12• hírek • Szatmár.ro

Imával harcoló légiósok

Mintegy százhetven tag vett részt a Mária Légió Keresztények Segítsége Régia negyedik alkalommal megszervezett lelki napjain, pénteken és szombaton.

A Mária Légió tagjainak hivatását próbálták erősíteni a február 13. és 14-e között, a szatmárnémeti Szent Alajos Konviktusban megszervezett lelki napok alkalmával. Míg pénteken az ima és a szentmise adta a legfontosabb programpontokat, szombaton ezek mellett előadásokra is sor került. A Mária Légió hivatása ugyanis a másokért, bűnösökért elmondott ima - ezt otthon, plébániájukon szüntelenül végzik -, de a lelki napok mindig megerősítéssel, töltekezéssel is igyekeznek szolgálni.

Szombaton reggel kilenc órától ezért, az első előadást Ft. Seffer Dániel ugocsai esperes tartotta, a Szűzanyát mindenki édesanyjaként azonosítva: „Ha a Szűzanyára tekintünk, akkor egy egyszerű asszonyt látunk, aki valóban szebbé tette ezt a megromlott világot azzal, hogy elfogadta hívatását Isten kezéből: legyen a Megváltó édesanyja. A kereszt alatt pedig fiától, újabb hívatást kapott - legyen minden Krisztust követő ember édesanyja -, s a mi nagy örömünkre ezt is elfogadta. Mária tehát Istentől és Jézustól kapott hívatásának élt földi életében és ennek a hívatásnak él az üdvösségben is: ő a mi édesanyánk."

A hivatás gondolatát vitte aztán tovább, megvizsgálva a Mária Légió tagjainak tevékenységét: „A Mária Légióhoz való tartozást úgy kell tekintenünk, és úgy is tekint rá egyházunk, mint egy hívatásra. Azon túl, hogy lelkiségi mozgalom, valódi hivatás, mely magába foglalja Mária anyai szeretetének terjesztését - ezt nevezzük Máriás apostolkodásnak. Továbbá a Légió hívatása az is, hogy anyai szívvel aggódjanak, aggódva imádkozzanak a bűnösökért. És végül, de nem utolsó sorban Mária erős elhatározásával küzdeni Légióként a legnagyobb ellenséggel, a gonosz lélekkel szemben."

Mária Légió - találkozót tartottak a hétvégén

A különböző megllapításokat külön tárgyalta, majd az ima fontosságát emelte újra ki: „Imádkozzátok minden nap a rózsafüzért! - kérte a fatimai Szűzanya, és ezzel az imával egy ‚fegyvert' adott a kezünkbe a rossz, és bűn ellen. Ugyanakkor egy mentőövet, amellyel segíthetünk azoknak a lelkeknek, akik olyan mélyre kerültek a bűnbe, hogy egyedül nem képesek kimászni belőle. Jó tudni, hogy ilyen hatásos eszköz van a birtokunkban."

Szintén délelőtt, megtartották a beszámolókat - a szárközi Sarlós Boldogasszony Curia, a nagykárolyi Szomorúak Vigasztalója Comitium, a nagybányai Betegek Gyógyítója Curia, a nagyváradi Segítő Szűzanya Comitium -, tanúságtételek hangzottak el, délután pedig Bărbuț Petrică nagyváradi egyházmegyés pap, köröstarjáni plébános tartott újabb előadást. Érzésekről, vágyakról beszélt, életszerű példákkal erősítve meg mondanivalóját: tudjunk bocsánatot kérni, tartózkodjunk a kéretlen kritikától és a pletykától, legyünk a hivatásunkban bátrak, tartsunk ki a jó mellett akkor is, ha nehéz, tudjunk áldozatot hozni és megbocsájtani.

A találkozó, melyen mintegy százhetvenen vettek részt a szatmári és nagyváradi egyházmegyékből, közös imával ért véget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: