2013-12-16 16:28:43• hírek • Szatmár.ro

Imaóra advent harmadik vasárnapján

A Szentlélek templomban készültek együtt a város fiataljai a megszülető Jézus fogadására.

Advent harmadik vasárnapján, az öröm vasárnapján, a szatmárnémeti Szentlélek templom nyitotta meg kapuit a város fiataljai előtt azért, hogy közös imádságos elcsendesedéssel készülhessenek a Megváltó fogadására. A helybeli közösség fiataljai voltak a házigazdái az estének, énekekkel, kivetített képekkel, és ünnepi gondolatokkal gazdagították az ifjúsági iroda által előkészített ima anyagát.

Az adventi imaóra mottója "Örömben élek?" volt, a köszöntő mondatokban Vojtku László plébános a belső készület fontosságára hívta fel a résztvevők figyelmét. Az imádságos készület, az elcsendesedés kifejezi az Isten iránti szeretetünk mélységét. Ebből a szeretetből forrásozik az öröm, amely kihat keresztény életünkre, és környezetünk életére is. László atya kiemelte, a keresztények a krisztusi szeretetből táplálkoznak, azért, hogy az öröm embereivé tudjanak válni. Olyan emberekké, akiknek az élete vonzó, lelkesítő, közösségformáló.

Az énekek, változatos történetek mellett az "öröm tíz parancsolatának" gondolatai - a vigaszra és vigasztalásra, a szeretetre, a jó keresésére, a szomorúság elűzésére, a vidámságra szólító üzenetek - hangzottak el útravalóként azért, hogy az adventi készület a hétköznapokban, a feladatok végzése közben is örömtelibb lehessen.

A rendezvény az altemplom Merk Mihály termében zárult, ahova a szervezők mindenkit meghívtak egy meleg teára. Az adventi imaórák sora a negyedik vasárnapon, a Hildegárda templomban zárul majd, ahol szintén este hét órától találkoznak a fiatalok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: