2016-06-10 15:11:25• hírek • Szatmar.ro

Imaheti zarándokút utolsó állomása Erdőd

Immár utolsó állomásához érkezik a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjainak imaheti zarándokútja.

Vasárnap délelőtt 11 órától az erdődi református templomban kerül sor arra az eseményre, ami több okból is elmaradt az imahét időszakáról, de annál nagyobb lelkesedéssel készülnek rá a diákok.

A történelmi Szatmár vármegye nagy szerepet játszott abban, hogy a reformáció elterjedjen a magyarság körében. Drágffy Gáspár főúr 1545 szeptemberére hívja össze a Kárpát-medence első zsinatát, ami meghatározta a környék reformációját. A diákok előzőleg meglátogatták Szatmár megye többi reformációs emlékhelyét: Szatmárnémeti-Németi, Batiz, Szárazberek, Óvári, Nagykároly. A program annyira vonzó volt, hogy csatlakozott a megnevezettekhez Milota, Pusztadaróc és Sándorhomok is, sőt a Refi Iskola Másként programját is ez a műsor nyitotta. Vasárnap zárul a karaván Erdődön. A Refi csapata Mátyás Erika zenetanárnő vezetésével szolgál énekkel és verssel, Póti Eduárd történelemtanár pedig előadást tart az erdődi zsinatokról.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Reformáció Emlékbizottságon keresztül támogatja a Szatmárnémeti Református Gimnáziumnak ezt a programját, melyre mindenkit szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: