2019-01-23 11:33:45• hírek • Közlemény

Imaheti gondolatok: Rácz Ervin szigetlankai református lelkipásztor szavai

"Sokszor méltónak, jogosnak gondoljuk panaszunkat akkor, amikor anyagi helyzetünkről jajgatunk." - Rácz Ervin, a Szatmár-Szigetlankai Református Egyházközség lelkipásztornának szavait idézzük.

"Valóban sok országhoz képest le vagyunk maradva, nyilván függ attól, melyikhez mérjük magunkat. Ugyanakkor azt is látnunk kell, hogy soha ilyen jó helyzetben még nem voltunk, soha ennyi ruhából nem válogathattunk, soha ennyi ennivalót nem dobtak ki emberek, mint az utóbbi időkben, akár környezetünkben is.

 

Megelégedés azonban még sincs. Ehelyett van idegeskedés és folyamatos elégedetlenkedés. Kommentek özönjei, melyek még a helyesírás alapvető szabályaitól is messze elrugaszkodnak, rosszindulatú megjegyzések, melyek a bejegyző lelki tükrei, bizonyítják, hogy semmivel sem vagyunk elégedettek.

 

Természetes, hogy nem a hamis elégedettségre, nem lustaságra biztat az Ige. Nem a sokak által hangoztatott szlogent sulykolja belénk, mely így szól: csak rosszabb ne legyen. A lustálkodás és tétlenség távol áll az Igétől. Ezért van igénk, és nem főnevünk. Tettre készek kell legyünk.

 

Érjétek be! Érjetek be! Érett emberekként, célhoz érve, célunktól el nem térve élhetjük életünket. Ehhez a céltudatossághoz szükséges a naponkénti hálaadás és ez éppen a fejlődés alapvető feltétele. Ámen."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: