2013-03-11 11:49:55• hírek • Szatmár.ro

Imahetet tartottak Halmiban

Elmúlt héten imahetet tartottak Halmiban, különböző lelkipásztoroktól hallván az evangéliumot.

Hétfőn este Elek Arnold Szatmár-Láncos-i  segédlelkész szolgált az emmasi tanítványokról szóló igeversek (Lukács 23.) alapján. A feltámadott Krisztus velünk akar járni, csak úgy odaszegődik mellénk, velünk jön és megismerteti önmagát. Ezért nem szabad félnünk az úton, hangsúlyozta a lelkipásztor. Kedd este Kürti Tamás szatmárgörbedi lelkész a samáriai asszony történetét vette alapul. A Jézussal való találkozás ennek az asszonynak az életében nemcsak a bűnös élet felismertetése, de alkalom az örök életnek vizéből való  merítésére is, akárcsak nekünk. A samáriai asszony másoknak is bizonyságot tett a felismert Messiásról.

Szerda este Lukács József szilágynagyfalui lelkész, egyházkerületi főjegyző a vakon született meggyógyításának története alapján szólott a gyülekezethez. Főjegyző kihangsúlyozta, hogy mai világunkban sokat beszélünk a gazdasági válságról, a lelki válságot úgy lehet megoldani, ha engedjük, hogy Jézus vezessen, Ő legyen életünk központja. Nem a kereszteket kell kivenni életünkből, hitet, erőt, reményt lehet meríteni az érettünk és helyettünk szenvedő Krisztustól. Csütörtök este Varga Botond szatmárnémeti lelkész a barátságról beszélt, melynek alapja az agapé, a Krisztusi szeretet. A szeretet törvénye képesekké tesz bennünket arra, hogy Isten és Krisztus szeretésén kívül, ezzel a szeretettel tudjuk szeretni egymást. Jézus a legjobb barátként szeret bennünket, valóban életét adta érettünk.

Pénteken este 5 tagú kárpátaljai küldöttség volt a gyülekezet vendége, Lőrinc Attila és Mészár István lelkipásztor vezetésével. Az Igét Lőrinc Attila nevetlenfalui lelkipásztor hirdette a kananeus asszony történetén keresztül. A kánáneus asszony idegennek számított, Jézus több alkalommal elutasította, de látva bűnbánó alázatát és hitét, könyörült rajta, meggyógyította az idegen lélektől megszállott leányát. Lelkipásztor rámutatott a még mindig érvényben lévő babonaságra, de kihangsúlyozta, hogy egyedül a Megváltó Jézus segíthet rajtunk, ha kitartóan kérjük az ő segítségét. Szombaton este Erdei-Árva István Szamoskóródi lelkipásztor zárta az imahetet, az irgalmas samaritánus példázatának magyarázásával. A samaritánus nemcsak szolidarizált az úton fekvő kisemmizettel, hanem segített rajta, gondoskodott róla, igazi felebarátként viselkedett, betöltötte Isten törvényét. Lelkipásztor kihangsúlyozta, hogy mi is hozzá hasonlóan cselekedjünk.

Imahetet tartottak Halmiban

Fodor Lajos helyi lelkipásztor megköszöni a hívek egész heti kitartását Isten hajlékában, külön a Presbitérium tagjainak, hogy a vendéglelkipásztorok ellátásáról gondoskodott. A vendéglelkipásztorokat és feleségeiket virággal Simon Éva presbiter testvérünk látta el. Mindenért Istené legyen a dicsőség!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: