2017-02-14 10:13:28• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Imahetet tartottak Apában

Az Apai Református Egyházközség elmúlt héten, hétfőtől vasárnapig, tartotta imahetét. A gyülekezet aktívan részt vett az alkalmakon, a vendéglelkészek igehirdetésére verses-énekes szolgálattal válaszolt a kórus, az ifjak és a gyerekek.

Imaheti nyitó istentiszteleten, Varga Szilárd Józsefháza református lelkésze elmondta, hogy az emberek csak azt látják, ami a szemük előtt van, de az Isten azt látja, ami a szívedben. Kedden Nagy Róbert szigetlankai lelkész figyelmeztetett: szeress, szolgálj, amíg lehet, mert nem tudod, hogy meddig tart az életed! Mészáros Mihály szamosdobi lelkipásztor elmondta: nincs sablon az életünkre, de Isten mindenkinek megkeresi a szívét.

Ha Jézusban vagy, új ember vagy, mert mindegy mit látnak az emberek úgyis csak az számít, hogy Isten mit lát ott - mondta Máthé Loránd Árpád dobrai lelkipásztor.

Kovács-Szabó Levente visai lelkész arról tanított, hogy egyedül nem vagyunk képesek semmire, a szív csere Istentől jön, de mi sem lehetünk tétlenek, nyissuk ki szívünk ajtaját! Lakó Jenő mezőzáhi lelkipásztor így bátorított: a békesség Istentől jön, békélj meg Istennel, magaddal és felebarátoddal.

Pálffy Anna-Mária, az Északnyugat Erdélyi Unitárius Szórványegyházközség lelkésznője, a talentumokról és a békesség szolgálatáról tanítva zárta a vendéglelkészek sorát Apában. Vasárnap délelőtt a gyülekezet úrvacsorai közösségben adott hálát az imahét alkalmaiért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: