2010-03-09 17:43:31• hírek • Szatmár.ro

Imahét és alapkőletétel

Lázáriban imahét kezdődött, vasárnap alapkövet helyeznek el.

A hét elején kezdődött imahét programja a következő: hétfő: - Király Lajos, batizi református lelkész, - kedd: Bartha Gyula, a magyarországi Szatmári Református Egyházmegye esperese, csengeri református lelkipásztor: - szerda: Szalay Kond (Kocsord - Magyarország), - csütörtök: Kálmán Dávid (Méhtelek - Magyarország), - péntek: Higyed István (Mikola), - szombat: Szatmári Elemér (Pusztadaróc).

Vasárnap, 13 órakor avatják fel a gyülekezeti központ alapkövét. Az ünnepi istentiszteleten Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdet igét.

Képíró Gyula (képünkön), lázári református pap honlapunknak elmondta: az elképzelt gyülekezeti központ többszörös célt szolgál majd, ugyanis lesz konferencia- és gyülekezeti terme, vendégszobája, az emeleti részen pediglen a lelkészi lakást alakítják ki a jelenlegi ugyanis 200 évvel ezelőtt épült, és süllyednek a falai. Érdekességnek számít, hogy az elképzelés értelmében a gyülekezeti központ fűtését megújuló energiaforrásokkal fogják fűteni: energiafűvel működő kazánt szerelnek majd fel benne, és napelemeket is működésbe fognak állítani. Az építkezés nagy részét saját erőből fogják kivitelezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: