2020-11-11 08:19:38• hírek • közlemény

Imádkozik az egyházmegye

Több mint kétszázötvenen imádkoznak a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye területén működő kórházak 200 osztályán fekvő betegekért, az ott dolgozókért, de az otthon fekvő betegekért is.

A Váci Egyházmegye jó példáján felbuzdulva – ahol önkénteseket kerestek a kórházi betegekért szóló imához – a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében is megszervezték a kórházi osztályok betegeiért, az ott dolgozókért, és hozzátartozóikért történő imát. Gáspár Annamária, a Püspökség kórházpasztorációs referense, a közös ima szervezője elmondta, előbb az egyházmegye területén működő kórházak osztályait vették lajstromba, így a szatmárnémeti úgynevezett új-, régi-, ragályos- és TBC kórház, a nagykárolyi városi kórház, a nagybányai megyei-, ragályos- és TBC kórház, a máramarosszigeti kórház, borsabányai kórház, avasfelsőfalui kórház és a felsővisói kórház 200 osztályát. Minden osztályt leosztottak az egyházmegye papjai, szerzetesei, lelkiségi mozgalmai, világi önkéntesei (fiatalok, felnőttek, középkorúak, családosok és idősek egyaránt), a Püspökség munkatársai, a szeretetszolgálati és segítő közösségek, -szervezetek tagjai között. Ők tehát a különböző kórházi osztályok betegeiért, -dolgozóiért, és azok hozzátartozóiért is imádkoznak, de a sorból, az osztályok mellett nem maradtak ki a laboratóriumokban, vérközpontokban, sterilizáló-, röntgen és képalkotás-, patológia-, gyógyszertár részlegeken dolgozók, azok hozzátartozói, a sürgősségi osztály, a mentők és a SMURD munkatársai, az általuk ellátásban részesülő betegek sem. Van, aki csak értük mond imát nap, mint nap.


Ezek mellett a háziorvosok közösségéért, az otthon fekvő betegekért, a klinikák betegeiért és dolgozóiért, az egyházmegyei és világi rehabilitációs és fejlesztő központokért is más és más ember imádkozik naponta, az első leosztásban három hónapon keresztül. A több mint 250 önkéntes imáját összefogja a főpásztor, Schönberger Jenő imája, a püspök atya ugyanis az egyházmegye területén levő minden betegért és egészségügyi dolgozóért, de az értük imádkozókért is az Úrhoz emeli gondolatait minden nap.


Az önkéntes beteglátogatók eddig is tartották a kapcsolatot a kórházakban és otthon fekvő betegekkel, hozzátartozóikkal, az atyák pedig a járvány alatt is bejutnak a kórházakba, ha hívják őket a szentségek kiszolgáltatására. A napokban indult ima azonban teljesen újszerű és épp az egészségügyi rendszer terhelt jellege, a betegek megnövekedett száma, a veszélyhelyzet hívta életre. Ilyen szervezett ima az egészségügyben dolgozókért, az általuk ellátottakért most indult először, de ahogyan Gáspár Annamária hozzátette, a jövőben is készek folytatni, újakat indítani szükség esetén. Fontosnak érezte hozzátenni ugyanakkor, hogy bárki csatlakozhat az imához. Ehhez mindössze annyi szükséges, hogy naponta időt szakítson arra, hogy egy tized rózsafüzért vagy bármilyen imát elmondjon akár egy osztályért – mint például a régi kórház onkológia osztályáért – vagy a környezetében élő betegekért, az őket ápolókért, az orvosokért. Az ima biztosan célba ér és nem csak a betegek, az orvosok, ápolók, és hozzátartozóik számára hoz kegyelmet, hanem azoknak is, akik mondják. Ahogyan a Bibliában is olvashatjuk „mert minden értetek történik, hogy minél bővebben áradjon a kegyelem, s mind többen adjanak hálát az Isten dicsőségére” (2Kor 4,15) – tette hozzá a Szatmári Római Katolikus Püspöskég kórházpasztorációs referense.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: