2017-03-03 13:12:24• hírek • refszatmar.eu

Imacsütörtöki alkalmak Szatmárhegyen

A Szatmárhegyi Református Egyházközségben  az elmúlt hetekben-hónapokban imaalkalmakat szerveztek, vendég lelkipásztorok szolgálatával.

Barta Barnabás római katolikus püspöki titkár, Mészáros Mihály szamosdobi lelkipásztor, Képíró Gyula lázári lelkész, Farkas Zsolt egyházkerületi előadó tanácsos és Király Lajos esperes szolgált csütörtökönként Szatmárhegy Református Egyházközségének gyülekezeti termében. Az alkalomsorozatot ezen a héten Rácz Ervin erdődi lelkipásztor zárta.

A legutóbbi alkalmon a Kölcsey Ferenc Főgimnázium szatmárhegyi diákjai is szolgáltak,, Kovács Erika vallástanárnőjük vezetésével, Istent dicsérő énekeket és tanulságos történeteket tolmácsolva a gyülekezetnek.

Annak apropóján, hogy Rácz Ervin szomszéd lelkész, mint egyházmegyei ifjúsági előadó a Kölcseyben is hirdeti az evangéliumot, erre az alkalomra is elhivatott és János apostol szavaival mondta: „Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életét adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért. Akinek pedig világi javai vannak, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan maradhatna meg az Isten szeretete? Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és igazsággal" (1Ján 3,16) A krisztusi szeretet nem puhány szeretet, hanem olyan, ami erős és tettekben is megnyilvánul. Ha nem zárkózunk be, és befogadjuk Őt az életünkbe, akkor annyira túlcsordul bennünk, hogy nem zárhatjuk magunkba, tovább kell adjuk. Ebből lehet erőnk megbocsátani és kibékülni egymással.

Kovács József helyi lelkész megköszönte a műsort és a prédikációt. A gyülekezet gyermekei és lelkes tagjai is mindent megtettek különböző szolgálataikkal azért, hogy rendben történjen az alkalomsorozat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: