2011-10-25 15:10:08• hírek • Szatmár.ro

Ima a felállványozott templomnál

A Kálvária templom román- és német közösségének mintegy kettőszáz ötven tagja imádkozott együtt, felújítás alatt álló templomuknál.

Három vasárnapon keresztül hirdették a szentmiséken, készültek rá, majd október 23-án vasárnap délután öt órától szép számban, mintegy kétszázötvenen gyűltek össze a Kálvária templom román- és német közösségének tagjai, hogy megtekintsék a templom felújítási munkálatait, együtt imádkozzanak azon a helyen, ahol éveken keresztül külön-külön, de sokszor együtt is tették.

A szatmárnémeti Kálvária templomot Hám János püspök építtette a vár megszűnése után is Doboló dombnak nevezett magaslaton 1844-ben, majd 1907 és 1909 között teljesen átépítették. Jelenleg is futó, átfogó restaurálását a tavalyi évben kezdték meg, a szatmárnémeti lakosok láthatták az előbb felállványozott, majd folyamatosan megújuló, vörösréz tetővel, elegáns festéssel, megszépült ornamentikával, -udvarral újjászülető neogótikus templomot.

A templomot felújításáig használó román- és német közösség jelenleg a Zárda, illetve a Szent József templomokban találkozik, misézik, de már nagyon várják, hogy visszakapják régi, szeretett templomukat. Ezért is mentek el vasárnap, és miután meghallgatták Ft. Román János, a felújítási projekt vezetőjének beszámolóját, együtt imádkozták el az októberi ájtatosság litániáit, imáit, majd pedig egy román és egy német énekkel búcsúztak - már csak rövid időre - a Kálváriától.

A román és a német közösség együtt imádkozott a templomért

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: