2012-01-06 16:27:36• hírek • Kocsis Zoltán

Ilyés és Kereskényi is bevállalná

Ilyés Gyula polgármester és Kereskényi Gábor alpolgármester
Ilyés Gyula polgármester és Kereskényi Gábor alpolgármester

Az idei választási év nagy mértékben eltér az eddigiektől: mivel a kormány döntése alapján az önkormányzati választások nem tavasszal lesznek, így egyelőre nem kampányharctól izzanak a sajtótermékek. Ennek következtében az RMDSZ egyelőre nem is jelölte meg, hogy kit indít a Szatmárnémeti polgármesteri székéért folytatandó harcra. Sőt, Ilyés Gyula sem nevezte meg opcióit nyilvánosan. Eddig.

„Vállalom az esetleges jelölést, amennyiben az RMDSZ is úgy gondolja", vallotta be a polgármester pénteken a szatmár.ro-nak adott exkluzív interjúban.

Ilyés a továbbiakban kifejtette, amit az ősz során többször is ecsetelt: számtalan olyan tényező van, ami miatt elvállalna egy újabb mandátumot, de se szeri se száma azon okoknak is, amelyek miatt nem vállalná. „Noha sokan nem hiszik el, de rengeteg munkával jár Szatmárnémeti polgármesteri tisztségének betöltése. Az elégtétel pedig minimális, szinte csak morális", mondta Ilyés.

A város első számú közméltósága leszögezte azonban: a döntés az RMDSZ kezében van. „Kötődöm ahhoz a szervezethez, amelyet húsz éve szolgálok. Új arcok, új emberek és új ambíciók mindig vannak. Amennyiben az RMDSZ úgy dönt, hogy más, nálamnál rátermettebb személyt talál, akkor elfogadom a döntését és mindent elkövetek, hogy a szövetség sikerrel vívja meg a választási harcot".

Kereskényi Gábor alpolgármester, egyben a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke elmondta: a Megyei Küldöttek Tanácsának döntése értelmében a szervezetnek februárig kell eldöntenie, hogy mily módon választja ki jelöltjét. Legkésőbb májusig pedig az RMDSZ megnevezi a polgármester-jelöltjét, valamint a parlamenti képviselő- és szenátor jelöltjeit.

Arra a kérdésre, hogy az RMDSZ-en belül lehetnek-e Ilyésnek ellenjelöltjei, Kereskényi kihangsúlyozta, hogy jelenleg folyamatban van egy közvélemény-kutatás, mely január végére kerül feldolgozásra, és ennek eredményeit is figyelembe kívánják venni. Saját személyével kapcsolatban kiemelte: „Egy jelölés mindig két tényezőt feltételez: egy személyes indíttatást és egy szervezeti támogatást. Vannak mind a szervezeten belül, mind az RMDSZ-en kívül olyanok, akik változást szeretnének és egyesek az én személyemben látják ennek lehetőségét. Nyolc évnyi önkormányzati munka után érzek magamban kellő erőt ehhez. De hangsúlyozom, bármely RMDSZ-tag lehet a jelölt, erről az RMDSZ szatmárnémeti szervezete dönt. A jelöltek személyén túl RMDSZ elnökeként azonban azt tartom legfontosabbnak, hogy mind az önkormányzati, mind a parlamenti pozícióinkat, jelenlétünket konszolidáljuk. Ehhez pedig félre kell tenni a személyes ambíciókat és egyszerre kell húzni azt a bizonyos szekeret."

Ami az egyéb ellenjelölteket illeti, a PDL, a Szatmár.ro nem hivatalos értesülései szerint Radu Bud és Ioan Holdis között vacillál. A PSD már megnevezte jelöltjét dr. Dorel Coica személyében. Azt még nem tudni, hogy a PNL indít-e polgármester-jelöltet, vagy az USL-szövetségen belül Coicát támogatja. Boér Ádám függetlenként pályázná meg a polgármesteri tisztséget - mondta el a Szatmár.ro megkeresésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: