2012-03-30 15:34:08• hírek • Szatmár.ro

Ilyés Gyulával és Csehi Árpáddal találkozott Hans Lindner

Új, akár megyei szintű programok beindításáról tanácskoztak péntek délelőtt.

Három év után újra ellátogatott Szatmárnémetibe a Hans Lindner, a Hans Lindner Alapítvány létrehozója. Igen sűrű programjának részeként pénteken 11.30-kor a Városi Tanács üléstermében találkozott a németországi üzletember és családja Ilyés Gyula polgármesterrel illetve Csehi Árpáddal, a Szatmár Megyei Tanács elnökével. A megbeszélés zárt ajtók mögött folyt, de mint Koczinger Tibor, az alapítvány vezetője elmondta: a megbeszélés témája új programok beindításának lehetősége volt, olyanoknak, amelyekre igazán nagy szükség lenne Szatmárnémetiben vagy a megyében. Az alapítvány ugyanis mindig a helyi közösség igényeinek megfelelően indítja akcióit - magyarán: mindig abban próbál segíteni, amiben épp szükség van segítségre.

Koczinger Tibor elmondta: az alapítvány gyakorlatilag 1993 óta van jelen Szatmárnémetiben, viszont hivatalosan csak 1997-ben lett létrehozva. A kezdetek óta jó kapcsolatot ápolnak a polgármesteri hivatallal, több közös projektet lebonyolítottak már  - ezek közül feltétlenül érdemes megemlíteni a "hírhedt" NATO-blokk vagy más lepusztult tömbházak felújítását.

Jelen pillanatban elsősorban hátrányos helyzetű, beteg gyermekeken segítenek, saját ingatlanjaikban helyet biztosítanak például Down-kóros vagy autista gyermekekkel foglalkozó szervezetnek, vagy a Szent Rita Központnak. Utóbbiban napi nyolcvan szegény sorban élő gyermeknek tartanak iskola utáni foglalkozást, illetve nevelik őket keresztény szellemben.

Hans Lindner egyébként kijelentette, a városon túl most már a megyében élők gondjain is segíteni szeretnének. Családjával meglátogatta a Megyei Tanács által működtetett Új Élet nevű központot, amelyben szellemi fogyatékos személyeket kezelnek, de további intézményeket is fel fognak keresni kétnapos szatmári tartózkodásuk során.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: