2020-04-11 10:04:17• hírek • Szatmár.ro

Ilyés Gyula fölöslegesnek tartja a nagy köztéri fertőtlenítéseket

Vetés község polgármestere, Ilyés Gyula pénzkidobásnak véli a falun történő köztéri fertőtlenítéseket, meglátása szerint nem ez fogja megvédeni a lakosságot a fertőzéstől.

A Szatmár.ro érdeklődésére, hogy milyen, a járványhelyzethez kapcsolódó, elsősorban megelőző intézkedéseket rendelt el jelen helyzetben a vetési önkormányzat, Ilyés Gyula polgármester elmondta, hogy a polgármesteri hivatalon belül sok óvintézkedést vezettek be az alkalmazottak és az ügyfelek érdekében, így működik is a kapcsolattartás.

Viszont a közterületeken történő egyre divatosabbá vált nagy fertőtlenítő akciókat pénzkidobásnak véli, mondván, egyáltalán nem bizonyított, hogy ezeknek a szereknek bármilyen hatásuk is volna a vírussal szemben, illetve azt sem lehet pontosan tudni, hogy adott helyen hányszor lenne érdemes fertőtleníteni annak érdekében, hogy a lakosság biztonságban legyen.

„Én személy szerint falun ezeket a nagy kültéri fertőtlenítéseket felesleges pénzkidobásnak tartom. Ezeknek senki nem tudja a hatékonyságát bizonyítani, inkább csak látszat-biztonságot nyújt. Én ezt egy propagandisztikus, szemfényvesztő akcióknak tartom, hiszen ezek a szerek nem is egységesek, nincsenek bizonyítva, hogy hatékonyak volnának, ezért, hogy az utat, a járdákat a levegőt különböző szerekkel fújjuk, fölöslegesnek tartatom. Városon más a helyzet, a forgalmas helyeken, a lépcsőházak bejáratánál lehet van értelme, de falun úgy gondolom fölösleges. Senki nem mondta el nekem azt, hogy ha egy bizonyos szerrel lelocsoljuk a járdákat, annak mennyi ideig lesz hatása. Egy órát, egy napot, egy hetet? Milyen időközönként érdemes ezt csinálni? Hányszor kellene végigmenjünk, hogy az emberek biztosan ne fertőződjenek meg? Én úgy gondolom nem az aszfalttól, vagy a tértől fertőződhet meg valaki, hanem a más emberekkel, illetve különböző tárgyakkal, felületekkel történő, közvetlen érintkezés nyomán” – ecsetelte ezzel kapcsolatos véleményét a községvezető.

A járvánnyal kapcsolatosan ugyanakkor elmondta, Vetésen egyelőre még nem jeleztek megbetegedést, viszont a lakosság javára legyen írva, igen fegyelmezettel viselkedik mindenki. Voltak külföldről hazatérők, de 1-2 eset kivételével semmilyen fegyelmezetlenség sem volt tapasztalható részükről. Mindenki bejelentkezett a polgármesteri hivatalnál, majd 14 napos házi karanténba vonult. 

„Ilyen szempontból nagyon fegyelmezett a lakosság, így nem is volt probléma nálunk. Mára egyre kevesebben vannak házi karanténban, néhány napja még többen voltak. Az élelmiszerüzletek nyitva vannak, oda az emberek eljárnak, de más jövés-menés nem nagyon van a községben, így más olyan problémánk, amit kezelni kellene, szerencsére most nincs” – fogalmazott a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: