2011-12-08 10:59:50• hírek • Szatmár.ro

Ilyenkor Korvatunturi is jobban ragyog

Olcsónak nem mondható, de fantasztikus élmény néhány napot eltölteni a Mikulás hazájában, Finnországban. A téli vakációt egy ilyen kiruccanással minden bizonnyal különlegessé teheted.

Növekedőben van a Mikulás turizmus, hiszen egyre több család engedheti meg magának ezt a különleges programot. Ha arra vágysz, hogy találkozhass az igazi Mikulással, akkor kalandra fel, és irány Lappföld!

Finnország lenyűgöző látnivalókat nyújt, és ha a különlegesebb téli sportokat is kedveled, akkor igazán érdemes ellátogatni ide, ugyanis kipróbálhatod a hórobogózást, a kutyaszánozást, vagy a lékhorgászatot. Ez a hely a hosszú téli éjszakák, a tiszta folyók, a fantasztikus fenyőerdők, a szaunák, valamint a síelők és korcsolyázók paradicsoma.

Itt már december elejétől minden település ünneplőt ölt. Joulupukki, a Mikulás szépen feldíszített rénszarvasaikkal sétál az utcákon; a gyerekek akár meg is simogathatják a szelíd állatokat. Levelet is írhatsz a Mikulás címére, és meg is látogathatod őt otthonában, Korvatunturiba.

A kis faluban a manók társaságában finom mézeskalácsot süthetsz, ajándékokat készíthetsz, vagy egy részt vehetsz egy izgalmas hómobilios szafarin is. Megcsodálhatod a Mikulás házát, az ifjú télapójelöltek gyűlését és külön cseveghetsz a télapóval (persze finn vagy angol nyelven érdemes próbálkozni) és belülről is megnézheted a szobáját.

Ha szereted az állatokat, akkor egy husky-farmra való látogatás igazi élmény lehet, hiszen megismerheted a kutyák szokását, életét, valamint husky vontatta szánon is utazhattok.

Ha már Finnországban jársz nem szabad megfeledkezned a szaunákról, melyek az ott lakók szent helye és identitásuk része. Egy kiadós szaunázás télen rendkívül felfrissít.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: