2019-07-17 08:32:13• hírek • Nagy Tímea

Ilyen volt a holdfogyatkozás, ekkor lesz a legtöbb hullócsillag

Keddről szerdára virradólag részleges holdfogyatkozás volt, melyet Romániából és Magyarországról is láthattak az érdeklődők.

A jelenséget a Szatmár megyeiek felhős időjárás miatt sajnos nem élvezhették zavartalanul. Többen is próbálkoztak fotó és videó készítéssel, kisebb nagyobb sikerrel.

 

Az alábbi beágyazott videófelvétel a bukaresti obszervatóriumból készült a fogyatkozásról. A csaknem 15 perces felvételen nyomon követhetjük az árnyak játékát az égitesten.

 

Aki esetleg nem láthatta a nem mindennapi égi eseményt, itt az alkalom a pótlásra.

 

 

Indul a nyári meteorszezon – adja hírül a National Geographic weboldala.


„A nyár közepe azt is jelenti, hogy egyre több meteor jelenik meg az éjjeli égbolton, bár a hónap első felében még csak mérsékelten nő az aktivitás. Már megjelennek a Déli Delta Aquaridák és a Capricornidák hullócsillagai, a rövid éjszakák során bármikor láthatunk e két rajból eredő meteort, de a hajnal előtti időszak a kedvezőbb. Egyik raj sem a sok meteorról híres, azonban a Capricornidák lassú meteorjai közt gyakoriak a fényesebbek, akár látványos tűzgömböt is produkálhat a raj.  A hónap végén lesz majd a maximuma mindkettőnek, így a megfigyelésüket tekinthetjük bemelegítőnek a fő szezonra.” - közli az ng.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: