2015-06-16 17:08:59• hírek • Kocsis Zoltán

Ilyen még nem volt! Kötetlen évzáró és jótékonysági buli a Kölcseyben

Minden eddiginél kötetlenebb évzáró és diplomaosztás vár péntek délután a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjaira, majd szabadtéri jótékonysági batyus bálra várnak minden érdeklődőt. A bevétel egy részéből igyekeznek majd fejleszteni az iskolát, a másik része pedig Beregszászra megy.

„Soha nem volt még arra példa, hogy délután legyen az évzáró, mint ahogy arra sem, hogy a diákok ne ünneplőbe, hanem kötetlenül öltözködve vegyék át a diplomáikat. Nehéz időszakon vagyunk azonban túl, így mindenki megérdemel egy kis lazítást", jelentette ki Pataki Enikő igazgató.

A program szerint június 19-én, pénteken délután 18.00 órakor kezdődik az évzáró, amikor a diákok átvehetik diplomáikat. Ezt a diákgála követi, amelyek a fiatalok egyedül vagy akár csoportosan léphetnek fel, de akár az egész osztály bemutathatja, amivel készült.

Mindennek végeztével kezdődik aztán a jótékonysági Kölcsey-bál. A buli szabadtéri lesz, remélhetőleg az időjárás sem húzza keresztül a szervezők számításait. Fontos kiemelni, hogy batyus bálról van, mindenki azt eszik és iszik tehát, amit magával visz.

„Felső határ nincs, az udvaron jó sokan elférünk", mondja mosolyogva Pataki Enikő. A magas létszám azért is nagyon fontos lenne, mert a befolyt összeg egy része a rendkívül nehéz helyzetben lévő, az önfenntartást megoldani is alig tudó ukrajnai Beregszász magyar gimnáziumát támogatását szolgálja. Az elmúlt hónapokban a diákok már több alkalommal is gyűjtöttek a beregszászi intézmény számára. A bál bevételének másik részéből a Kölcsey vezetősége iskolai bútorzatot, azaz elsősorban padokat és székeket szeretne vásárolni. „Az előző években a Kölcsey-bálokon befolyt támogatásból sikerült kialakítanunk a zöld övezetet, berendeznünk a kis tornatermet", magyarázta Pataki.

Hogy a bál zenei része is rendben legyen, arról Henter Ambrus és barátai gondoskodnak. A belépő fejenként 5 lejbe kerül, ami egyben egy tombola is: a nyereményeket a diákok állították össze.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetősége, tanári közössége és szülői bizottsága szeretettel vár mindenkit, aki szeretne eltölteni néhány kellemes órát, ezzel pedig hozzájárulva a magyar megmaradás két bástyának, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium valamint a beregszászi magyar gimnázium fejlődéséhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: