2014-12-15 14:06:51• hírek • Kocsis Zoltán

Sevilla – Gladbach, Tottenham – Fiorentina az EL-ben

A Bajnokok Ligájával ellentétben az Európa Liga 16-os döntőjében nem hogy egyetlen tavalyi párosítás sem ismétlődik meg, de a 16 párharc közül mindössze három fordult elő korábban.

A legpatinásabb „előzménnyel" a skót Celtic Glasgow és az olasz Inter rendelkezik: a két sztárklub 1967-ben a BL elődjének, a Bajnokcsapatok Európa Kupájának döntőjében csaptak össze. Akkor Lisszabonban a kelták 2-1-re nyertek. Szintén van előzménye a Liverpool és a Besiktas párosának is - de még milyen. A BL 2007-es csoportkörében ugyanis az angolok egy laza hetessel intézték el a magatehetetlen törököket. Végezetül a Villarreal és a Salzburg is összecsapott már egymással: az EL 2009-es csoportkörében Gulácsi Péter jelenlegi csapata oda-vissza megverte a spanyolokat.

A 16-os döntő egyik rangadóját ki más, mint a címvédő vívja: a 2006 és 2007 után idén tavasszal ismét nyerni tudó Sevilla az 1975-ben és 1979-ben a trófeát kétszer már szintén megnyerő Borussia Mönchengladbach-al csaphat össze. Tavaly tavasszal a Tottenham és a Fiorentina is bejutott a legjobb 16 csapat közé - ezúttal csak egyikük érhet el oda. Szintén izgalmasnak ígérkezik a Torino és az Athletic Bilbao harca. Annál inkább, mert a baszkok idén már búcsúztattak egy olasz gárdát: a BL-selejtezőjében a Napolit.

Gulácsiról már volt, akkor tegyünk említést a másik érintett magyarról, Dzsudzsák Balázsról, akinek csapata, a Dinamo Moszkva az Anderlechttel találkozik. Komoly izgalmakat és jó meccseket ígér továbbá a Wolfsburg - Sporting Lisszabon, a Trabzonspor - Napoli, a Roma - Feyenoord vagy a PSV - Zenit összecsapás.

Európa Liga 16-os döntője : február 19-26.

Young Boys - Everton
Torino - Athletic Bilbao
Sevilla - Borussia Mönchengladbach
Wolfsburg - Sporting Lisszabon
Ajax Amszterdam - Legia Varsó
Aalborg - Brugge
Anderlecht - Dinamo Moszkva
Dnyipro Dnyipropetrovszk - Olympiakosz Pireusz
Trabzonspor - Napoli
Guingamp - Dinamo Kijev
Villarreal - Salzburg
Roma - Feyenoord
PSV Eindhoven - Zenit Szentpétervár
Liverpool - Besiktas
Tottenham - Fiorentina
Celtic - Inter

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: