2009-05-06 14:13:15• hírek • MTI

Több mint egy évig ingyenes a Windows 7

Ingyenesen letölthető a Windows 7 operációs rendszer Release Candidate (RC) verziója, amelyet egészen 2010. június lehet használni.

A Yahoo internetes portál úgy tudja, hogy a Microsoft operációs rendszerének végleges verziója ősztől lesz kapható, legalábbis erre lehet következtetni az Acer hivatalos következményéből, amely szerint az októberben boltokba kerülő laptopjai már Windows 7-tel fognak működni.

A Vista esetében sokkal rövidebb volt az ingyenes időszak: mindössze nyolc hónap állt a felhasználók rendelkezésére, hogy kipróbálják az új rendszer sajátosságait.

Bár hivatalosan május ötödikétől érhető el a Windows 7 RC változat, több internetes portálon már előzőleg feltűntek az MSDN és TechNet előfizetők számára korábban kiadott verziók.

Maga a Release Candidate a szoftvereknek egy olyan különleges kiadása, amelyik ugyan még nem végleges, de várhatóan az lesz. Amikor egy szoftver fejlesztése a végéhez közeledik, közzétesznek bizonyos tesztváltozatokat, amelyeket béta verzióknak is szokás nevezni. Az ezeken végzett tesztelések révén a fejlesztők különböző hibákat tárhatnak fel, amelyeket kijavítanak, majd kiadnak egy újabb béta változatot - vagy ha úgy ítélik meg, hogy nagy valószínűséggel minden fontosabb hibát kiküszöböltek, akkor nyilvánosságra hozzák a Release Candidate jelzésű verziót.

Az RC tehát továbbra is tesztváltozat, de a fejlesztők arra számítanak, hogy csak kisebb hibák fordulhatnak elő benne.
A Windows 7 keddtől letölthető verziója tehát nagy valószínűséggel megegyezik majd a véglegessel, elvileg csak apróbb rendellenességek találhatók benne.

A Windows 7-től azt remélik, hobb lesz mint a Vista

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: