2008-01-09 17:48:41• hírek • Szatmar.ro

Egy harmadik híd építését tervezik Szatmárnémetiben

 Hitelkeretből próbálják fedezni a  beruházás összköltségét.

 

A Batizi útról a Independentei útra átívelő híd megépítését tervezi a Polgármesteri Hivatal. Készítik a tanulmányokat, és hamarosan szeretnék a licitet is elindítani.

Egy széles, négysávos, két körforgalommal beilleszkedő híd építését tervezik, amely nagy költségeket igényel. Hozzávetőlegesen 20 millió euróba, vagy akár többe is kerülhet. A pontos összeget csak a tervek elkészítése után lehet meghatározni, remélhetőleg egy-két hónapon belül megköthetik a szerződést a  kivitelező céggel - tudtuk meg Ilyés Gyula polgármestertől. A polgármester elmondta, a költségvetésből nem lehet ezt finanszírozni, hiszen a város nem engedheti meg magának. Ebben az esetben európai pénzek pályázására sincs lehetőség, mert azok most más területekre vannak elosztva.

- Szükségszerű a beruházás elindítása, így akár azután is megszerezhetjük az elegendő pénzösszeget. Ahhoz, hogy jogilag megtehessük a kiírást saját összegekkel kell rendelkeznünk, ezt viszont csak hitelkerettel tudjuk biztosítani. 2010-től kezdődően lecsökken a város adóssága, ugyanis addig a vasúti átjáróra felvett hitelünket vissza kell fizetni, így nem lesz olyan helyzetben a város, hogy nem bírna meg egy nagyobb hitelkeretet. – tette hozzá a polgármester.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: