2017-02-05 12:24:48• hírek • Kocsis Zoltán

Ilyen komposztálóra lehet pályázni

Több alkalommal is foglalkoztunk már a kormányprogrammal, melynek köszönhetően Szatmárnémeti másfél millió lej értékben pályázhat meg komposztáló berendezéseket. Ezúttal be is mutatunk egyet.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség immár két hete folytat ismertetési programot a megyeszékhely bevásárlóközpontjaiban, amelyek során igyekeznek bemutatni az érdeklődőknek a komposztálás fontosságát, illetve annak módját, miként lehet az eszközökhöz hozzájutni.

A Békéssy Erzsébet igazgatónő vezette csapat a Dedemanban ezúttal  egy komposztálót is be tudott mutatni, miközben a Ioan Slavici Gimnázium hat önkéntese Monica Padureanu biológiatanárnő felügyeletével kétszáznál több szórólapot osztott ki.

A legfrissebb európai uniós felmérések szerint ugyan Románia termeli a legkevesebb háztartási hulladékot, ám ebből mi dolgozunk fel a legkevesebbet. A komposztáló berendezés viszont  ezen képes változtatni, remek eszköz ugyanis a növényi eredetű hulladékok lebontására és hasznosítására. És ahol csökken a hulladék mennyisége, ott a szemétdíj is alacsonyabb lesz - legalábbis ez a cél a városvezetés számára.

Akinek telke van Szatmárnémeti területén, az a polgármesteri hivatal 11-es szobájában nyújthatja be igénylését. Az ügynökség pedig folytatja tájékoztatási kampányát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: