2013-05-24 13:08:55• hírek • itCafe.hu

Ilyen az új Google Maps

Szebb, okosabb, kézreállóbb lett a Google talán legnépszerűbb szolgáltatása. Kissé sokáig kellett várnunk a kipróbálására, de megérte – még sosem volt ennyire könnyű tájékozódni.

Valószínűleg nem járnánk túl messze az igazságtól, ha azt mondanánk, hogy a Google akkor is a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb technológiai vállalata maradna (legalábbis a felhasználók körében), ha a jövőben kizárólag térképszolgáltatását üzemeltetné tovább. Az eddig is kiváló Google Maps nemsokára mindenki számára elérhető új verziója ugyanis nagyon jól sikerült, és jelenleg egyértelműen a cég legszerethetőbb terméke. Az új Maps egyelőre még tesztfázisban van, csak meghívó igénylése és néhány napos várakozás után próbálhatjuk ki – mi közel egy hete, az I/O konferencia nyitánya után kértük a hozzáférést, és tegnap kaptuk meg. Mivel még tesztverzió, előfordulnak benne hibák, de már néhány órás tesztelés alatt is kiderült, hogy a Google most tényleg nagyot dobott. Lássuk tehát az újdonságokat!

Mivel ez még az I/O-n történt bejelentés előtt kiszivárgott, kezdjük azzal, amivel az ember legelőször találkozik – a kezelőfelület teljes megváltozásával. Eltűnt a képernyő harmadát elfoglaló kereső/információs panel a bal oldalról, és maga a térkép lett a kezelőfelület, amin a kereséseinknek megfelelően, dinamikusan jelennek meg az információk.  Magán a térképen gyakorlatilag csak négy fix (azaz teljesen nem kikapcsolható, de egyébként a megjelenítendő tartalomnak megfelelően változó) panel maradt: bal oldalon a felső sarokban az új kereső- és információs sáv, az alsó sarokban levő bélyegképre kattintva az Earth nézetre lehet váltani, jobb oldalon alul a nagyítás/kicsinyítés illetve és a kattintásra előbukkanó Explore kapott helyet, fent pedig a Help & Feedback.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: