2019-01-26 12:28:29• hírek • Szatmár.ro

Illényi Katica 26-án, szombaton este Szatmárnémetiben! Van még hely, belépő a helyszínen váltható

Igazi ínyencséggel várják a zenekedvelőket a Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat keretén belül. Városunkba látogat a magyarországi érdemes művésznő.

Zenei utazás a Föld körül - ezzel a fantázianévvel látták el Illényi Katica Liszt Ferenc díjas hegedűművésznő és a Dinu Lipatti Filharmónia zenekara közös koncertjét, melyet január 26-án, szombaton este 19:00 órától láthat és hallhat a nagyérdemű a Szakszervezetek Művelődési Házában.

 

Illényi Katica - Magyarország Érdemes Művésze, Liszt –és Artisjus - díjas hegedűművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja - különleges egyénisége a magyarországi zenei életnek, nemzetközileg elismert hegedűművész. Pozitív személyisége, szakmai felkészültsége, munkássága és ismertsége lehetővé teszi, hogy népszerűségén keresztül széles társadalmi rétegekhez eljussanak a magyar szerzők művei, a komolyzene és az igényes jazz-zene egyaránt, valamint a magyar zenei kultúra rangja, nemzetközi elismertsége világszerte növekedjék. A hegedülés mellett kiváló énekes és sztepptáncos, valamint a világon az egyetlen magyar theremin művész, aki koncertezik ezen a hangszeren, melyet nem kell megérinteni a megszólaltatásához.

 

Az alkalom különlegessége, hogy szatmárnémeti klasszikus zenekara és az érdemes művésznő eddig még nem álltak egy színpadon. A közönség zenei premier szem- és fültanúja lehet, amennyiben velünk tart szombat este a nem mindennapi eseményre. A koncert meghívott szólistája Illényi Csaba hegedűművész, a zongoránál Bundzik István zongoraművész. Az est karmestere Rácz Máron. Műsoron: nemzetközileg ismert és kedvelt darabok.

 

Vannak még jegyek, így eljöhet az is, aki nem vette meg előre. A helyszínen, a koncert előtt még megválthatják belépőjüket az eseményre. A jegyvásárlás tervével érkezőknek érdemes kicsivel hamarabb érkezni a Szakszervezetek Művelődéi Házához, a jegyárusok már a kezdés előtt egy órával a helyszínen lesznek.

 

Egyszeri és különleges alkalom ez, a Magyar Kultúra Hete egyik fénypontja. Jöjjenek el Önök is!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: