2012-03-26 14:34:50• hírek • Szatmár.ro

Illemet is tanulnak a délutáni foglalkozásokon

Harmincöt diák számára szervez délutáni foglalkozásokat az Eliza Zamfirescu Líceum.

Hétfőn mutatták be az Eliza Zamfirescu Könnyűipari Líceum nemrégiben megnyert projektjét, melynek keretein belül harmincöt diák számára szerveznek sokszínű délutáni foglalkozásokat. A tanintézmény a Soros Alapítványtól nyert támogatást, összesen 15 ezer lejt. Alexandrina Ligia Pop projektmenedzser a Szatmár.ro kérdésére elmondta: ugyanilyen projektet több Szatmár megyei iskola is letett, de rajtuk kívül csak a Sárközújlaki Líceum nyert.

A szatmárnémeti iskolában 35 diákot választottak ki - ők vesznek majd részt a tanítás utáni programokban. Elsősorban rossz tanulmányi eredményekkel rendelkező, nehéz szociális helyzetben levő diákok kerültek be a programba, de több olyan diák is résztvevő lett, akiknek a szülei külföldön dolgoznak. "Noha az iskola nem tudja pótolni a szülőket - mondta Pop -, a programokkal a nevelésben és a helyes út megtalálásában segít az iskola."

A programok között tanulás és szórakozás is van. Románból és matematikából korrepetálják a diákokat, emellett pedig illemet fognak tanulni, valamint ellátogatnak majd színházba, filharmóniába, múzeumba is. Két tanulmányi kirándulás is tervbe van véve. Az egyik kirándulás során Nagykárolyt és környékét ismerhetik meg jobban a diákok, a másik kiránduláson pedig Máramaros megye turisztikai látványosságait, kirándulóhelyeit fedezhetik fel.

A projektben résztvevő diákok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: