2017-03-31 11:49:27• hírek • Agerpres.ro

Illegálisan működő utazási ügynökségek jelentek meg az interneten

Mircea Titus Dobre turisztikai miniszter pénteken úgy nyilatkozott Nagyszebenben: reméli, hogy szeptember 1-ig megjelenik az idegenforgalmi szolgáltatás-csomagok garantálására vonatkozó törvény. A szaktárca vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a virtuális térben ismét találhatók olyan turisztikai ügynökségek, amelyeknek tavaly visszavonták a működési engedélyét.

Sajtótájékoztatóján az idegenforgalmi tárca vezetője azt mondta: 2017 végéig megoldást kell találni a turisztikai szolgáltatás-csomagokat vásárló állampolgárok védelmében. 'Én azt akarom, hogy legkésőbb szeptember 1-ig lezárjuk az idegenforgalmi szolgáltatások garantálásának kérdését' - jelentette ki.

A Mircea Titus Dobre által vezetett minisztérium több olyan turisztikai ügynökségre derített fényt a Turisztikai Ügynökségek Országos Egyesülete (ANAT) segítségével, amelyek illegálisan működtek. A miniszter szerint az, hogy több mint 1.200 idegenforgalmi iroda működési engedélyét be kellett vonni, arra világít rá, hogy gondok vannak a szolgáltatások ezen területén. Egyes turisztikai ügynökségek tovább működnek az on-line felületeken, habár nincs erre engedélyük, a tárcának pedig jelenleg nincs reális felmérése ezek számával kapcsolatban, mert csak 'menet közben' fedezik fel őket, többek közt az ANAT segítségével - magyarázta a miniszter.

Dobre javaslata szerint fontolóra kell venni, hogy a leendő törvény révén tiltsák meg turisztikai iroda működtetését olyan személyeknek, akik korábban áthágták a jogszabályokat ezen a területen.

Mircea Titus Dobre pénteken Nagyszebenben vesz részt a Turisztikai Ügynökségek Országos Egyesülete közgyűlésén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: