2014-02-01 17:28:22• hírek • Kocsis Zoltán

Illegálisan épült két műfüves pálya két szatmári iskola udvarán

Sokak számára igazi üde foltot jelenthet a Balcescu-Petőfi Általános Iskola, valamint a Unio Technikai Gimnázium udvarain az elmúlt hónapokban megjelent két kispályás műfüves labdarúgó-pálya. Utóbbi készült hamarabb és rendszerint használják is a foci kedvelői - van azonban egy kis gond vele. Ugyanúgy illegálisan épült, mint a Balcescu-Petőfi udvarán található pálya.

A problémára Maskulik Csaba, a városi tanács RMDSZ-es frakciójának elnöke hívta fel kollégái figyelmét a csütörtöki tanácsülésen. Mivel mindkét esetben közterületről van szó, a tanintézmények pedig a városi tanács égisze alá tartoznak, mindkét beruházás esetében szükség lett volna a testület jóváhagyására. Ám egyik sem szerepelt soha a napirendi pontok között!

Nem ez az egyetlen problémás pont azonban a két beruházás kapcsán. A Balcescu-Petőfi Általános Iskola esetében ugyanis a társulási szerződést még csak az igazgató sem írta alá, hanem az igazgatótanács tagjai. Csakhogy az igazgatótanácsnak nincs aláírási joga! Ráadásul a testület tagjai közül két név hiányzik - két városi tanácsosé. Ők ugyanis semmit sem tudtak az egészről. További érdekesség, hogy a beruházó Sut si gol Kft.-t szeptember 30-án jegyezték be, alig néhány nappal később pedig máris megkötötte a szerződést, amelyet a polgármesteri hivatal részéről az egyik alpolgármester látott el kézjegyével - aki aztán közösségi oldalán január 12-én meg is osztotta a pálya elkészültének hírét...

Maskulik kifogásolhatónak tartja továbbá, hogy a cég 20.000 eurós beruházás fejében 15 évre használatba kapta a pályát, amelyet az iskola diákjai csak oktatási időben használhatnak. Ami azt jelenti, hogy a bérleti díjból befolyó teljes összeg a céget illeti meg. Miközben az ilyen beruházáskor kötelező öltözők, mosdók csak az iskola épületében találhatók - azaz az épületnek folyamatosan nyitva kellene lennie.

Az Unio esetében annyiban más a helyzet, hogy itt a beruházó öt évre szerezte meg a használati jogot, a szerződést pedig az igazgató - Urs Gabriella - is ellátta névjegyével.

„Mivel a városi tanács nem hagyta jóvá a társulási szerződést, így az ugyanúgy érvénytelen, mint az az alapján kiállított építkezési engedély", jelentette ki Maskulik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: