2017-11-14 13:28:30• hírek • Szatmár.ro

Illegális szemétlerakót számoltak fel Szatmárnémetiben

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Szociális és Közszolgálati Osztálya révén jelenleg 65 család részesül szociális segélyben a megyeközpontban, akiknek a nekik havonta kifizetett összeg arányában bizonyos óraszámot a köz érdekében kell ledolgozniuk.

Munkatervükről a helyi tanács határoz, a napi tevékenységet pedig a fentiekben említett osztály és a helyi rendőrség munkatársai felügyelik. Utóbbiak figyelik azokat a pontokat is a városban, ahol illegális szemétlerakatok alakulnak ki, és amelyek megszüntetését fontos dolognak tartja a polgármesteri hivatal.


Egy ilyen illegális lerakat alakult ki a napokban az UNIO stadion környékén is. A munkára jelentkezett 20 személynek 5 órájába került, amíg összegyűjtötte azt, majd a városi szemétgyűjtési cég alkalmazottai elszállították azt.


Ami a szociális segélyben részesülők számát illeti, kevesebben vannak mint egy évvel ezelőtt, az utóbbi hónapokban azonban növekedett a számuk, jelenleg ugyanis nem tudnak napszámosként elhelyezkedni. Az önkormányzat szeretné, ha Szatmárnémetiben minél többen rendelkeznének állandó munkahellyel, ezért társult pédául a Helyi Akciócsoportba, amelyiknek egyik célja a szakképzetlen személyek képzése.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: