2020-03-05 10:15:00• hírek • Bede Emőke

Illegális szemétlerakó ügyében indított nyomozást a környezetvédelmi őrség

Február elején bejelentés érkezett a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrséghez arra vonatkozóan, hogy Szatmárnémetiben, a Soimoseni, a I. L. Caragiale és a Masinistilor utcák által határolt ipari területen egy illegális hulladéklerakó terület alakult ki.

A környezetvédelmi őrség ennek nyomán vizsgálatot indított, melynek elsődleges célja az volt, hogy azonosítsák a felelősöket, illetve hogy a területet mielőbb megtisztítsák – tájékoztatta híroldalunkat az illetékes hatóság. Ezen vizsgálat során nyolc ellenőrzést tartottak olyan magánszemélyeknél és cégeknél, akik kapcsolatba hozhatóak az illegális szemétlerakó kialakulásával. A gárda biztosai ezen terepszemlék során hét pénzbírságot szabtak ki, melyeknek összértéke elérte a 22 ezer lejt. Ugyanakkor arra szólították fel az érintetteket, hogy záros határidőn belül intézkedjenek a terület helyreállításáról. Sőt, jelen pillanatban e művelet már el is kezdődött – derül ki a közleményből.


A hatóság emellett azt is közölte, hogy 2019-ben a környezetvédelmi gárda munkatársai több mint 120 olyan helyszínt fedeztek fel, ahová illegálisan raktak le lakossági és építkezési hulladékot. Mindezek több mint 40 ezer négyzetméternyi területet borítottak be – hívja fel a figyelmet a problémára a Környezetvédelmi Őrség.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: