2018-09-10 13:08:36• hírek • Bede Emőke

Illegális hússzállítmányra csaptak le a rend őrei

Romániában legelőször Szatmár megyében ütötte fel a fejét az afrikai sertéspestis néven ismertté vált betegség, s ennek megfékezése még mind a mai napig sem sikerült teljes mértékben.

Jelenleg hat fertőzésgócot tartanak számon a megyében, s míg ezek felszámolása meg nem történik, addig továbbra is tilos az élő sertések és a különféle húskészítmények engedély nélküli szállítása. Azonban úgy tűnik, nem mindenki látta be e szabály betartásának szükségességét.
 

Az elmúlt hétvégén a rendőrök a megye több pontján is ellenőrizték az állatszállító autókat és a hűtőkocsikat is, s egy 40 éves férfi bizony illegális hússzállítmánnyal bukott le Apa területén. Az autója rakterében ugyanis 11 olyan fél disznót találtak, melyeknek eredetével nem tudott elszámolni, s ebből adódóan szállítási engedéllyel sem rendelkezett.
 

A rendőrség emberei azonnal riasztották az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság munkatársait, akik azt követően, hogy mintát vettek a húsból, azonnal elrendelték annak lefoglalását is megsemmisítés céljából. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: