2018-12-11 13:25:37• hírek • Bede Emőke

Egyetemistának adta ki magát az Óvárinál elfogott afganisztáni nő

Szinte hihetetlen módon egészen az óvári temetőig jutott el az az Afganisztánból érkező fiatal nő, akit hétfőn kerítettek kézre a határrendészet munkatársai.

A határrendészet közleménye szerint az egyenruhások Óvári területén kapcsoltak le egy fiatal nőt, aki kb. 200 méternyire közelítette meg az államhatárt. Mivel erre vonatkozóan helytálló magyarázattal nem tudott szolgálni, ezért a határrendészek előállították, majd a hatóság székhelyére kísérték a nőt. Mint a lefuttatott ellenőrzések és a kihallgatás során kiderült, a 31 éves afganisztáni állampolgárságú nő törvényesen lépett be Románia területére, a hatóságoknak úgy nyilatkozott, Kolozsváron lesz egyetemista. Ám ahelyett, hogy megkezdte volna tanulmányait, a 31 éves M. M. inkább Szatmárnémetiig utazott, majd itt fogott egy taxit és egészen az óvári temetőig autózott. Célja cseppet sem meglepő módon a Magyarország területére való átjutás volt, de terve füstbe szállt. A nő ellen illegális határátlépés kísérlete miatt indítottak eljárást.
 

De nem ő volt az egyetlen, akit a hétfői nap során tartóztattak fel az egyenruhások. A petei határátkelőnél jelent meg a reggeli órákban egy 26 éves Botosani megyei fiatal, aki szeretett volna belépni az országba. Az ellenőrzés során azonban kiderült, E. Marian ellen a román hatóságok elfogatóparancsot adtak ki, ugyanis korábban fél éves börtönre ítélték egy erőszakos cselekedet miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: