2019-12-11 13:38:14• hírek • Bede Emőke

Illegális bevándorlókat tartóztattak fel Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is

Az utóbbi időben egyre többször kellett beszámolunk arról, hogy megyénk területén nyugat felé tartó migránsokat tartóztattak fel a határrendészet munkatársai. Kedden azonban a szokásosnál is nagyobb volt a "forgalom".

Az első esetre kedden este, 21 óra környékén került sor Nagykárolyban, amikor is a járőröző határőrök két férfit állítottak meg igazoltatás céljából. Mivel egyikük sem beszélt románul, illetve semmi sem indokolta jelenlétüket a területen, az egyenruhások a határrendészet székhelyére kísérték őket. A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a 26 és a 27 éves férfiak Szíriából érkeztek, és szándékuk szerint Magyarország területére szerettek volna átjutni. A határőrök az egyiküket a Szatmár Megyei Bevándorlási Irodának, a másik férfit pedig a Bevándorlási Főfelügyelőségnek adták át.


Alig fél órával később, 21 óra 30 perc környékén Szatmárnémeti egyik utcáján is megállítottak két gyanús személyt. Mivel ők sem tudták megindokolni jelenlétüket, s románul sem beszéltek, a határrendészet munkatársai a hatóság szatmári székhelyére szállították a két fiatalembert. Mint kiderült, a 21 éves fiatal Líbiából, 26 éves társa pedig Szíriából érkezett az országba, céljuk pedig Nyugat-Európa lett volna. A bevándorlókat átadták a megyei bevándorlási irodának, a hatóság pedig bűnügyi eljárást indított az ügyben.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: