2018-08-01 12:28:10• hírek • Bede Emőke

Illegális alkoholkereskedelem és pénzmosás miatt tartottak házkutatást

Az Agerpres a Maros Megyei Rendőrség közleményére hivatkozta írta meg, hogy augusztus 1-én az ország 5 megyéjében – köztük Szatmárban is – összehangolt akciót szerveztek egy pénzmosó bűnszervezetet lebuktatása érdekében.

A rendőrség gyanúja szerint az érintett cégek és magányszemélyek 500 ezer lejes kárt okoztak az államháztartásnak azzal, hogy az általuk előállított és forgalmazott termékek eladása után nem fizettek be egy lejnyi adót sem. De hogy mit is takar ez? Azt, hogy Szatmár és Máramaros megyében ellenőrizetlen körülmények között, illegálisan állítottak elő alkoholt, melyet aztán Maros, Brassó és Kovászna megyékbe szállítottak, s ott is hozták forgalomba. Az eladásból nyert pénzt aztán visszaforgatták: különféle cégeknek nyújtottak kölcsönt, melyek a hitelezett összegből ingatlanokat és járműveket vásároltak. A hitel visszatérítése után pedig a pénzt immár tisztán könyvelhették el.
 

Az akcióban a rendőrség különleges egysége mellett a csendőrök is részt vettek. Az öt megye területén végzett házkutatások nyomán végül 5 személyt állítottak elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: