2016-10-23 17:18:38• hírek • Kocsis Zoltán

Iktatta törvényhozási jelöltjeinek jelentkezését az RMDSZ

A magyarság számára oly fontos történelmi, szimbolikus jelentőséggel bíró napon az RMDSZ Szatmár megyei szervezete vasárnap iktatta a decemberi törvényhozási választásokon induló képviselő- és szenátorjelöltjeinek jelentkezését.

„Sok sikert és fair versenyt kívánok Önöknek", mondta Remus Nemes, a megyei választási iroda elnöke vasárnap délután azt követően, hogy a szatmári RMDSZ szervezete nevében mind a 11 jelölt iktatta jelölését a december 11-én esedékes törvényhozási választásokra. Teljes tehát a lista, így a szenátori székekért sorrendben Turos Lóránd, Günthner Tibor, Őri-Pákay Franciska és Butka Gergely, a képviselői tisztségekért pedig Magyar Lóránd, Erdei Doloczki István, Gaman Mihály, Véron András, Zazula Béla, Poszet Kinga és Gindele Imre száll harcba.

A törvényhozásban legnagyobb tapasztalattal rendelkező Erdei D. István az iktatást követően arról beszélt az újságíróknak, hogy a szervezet célja nem lehet más, mint megismételni a négy évvel ezelőtti eredményeket, amikor két képviselői és egy szenátori helyet sikerült megszerezni. Jóval optimistábbnak bizonyult Magyar Lóránd, aki nem tartja megismételhetetlennek a 2004-es eredményt, amikor három képviselői és két szenátori széket szerzett az RMDSZ Szatmárban.

„Úgy gondolom, szakmailag és emberileg is jó csapatunk van, amelyben megtalálhatjuk a fiatalos lendületet és a tapasztalatot egyaránt", indokolta optimizmusát Magyar. A jelenlegi városi tanácsos újságírói kérdésre elmondta, nem kíván foglalkozni más pártok belügyeivel, tisztességes versenyben és kampányban szeretne nyerni.

A szenátori jelöltlista élén álló Turos Lóránd, elmondása szerint tisztában van a rá váró felelősséggel és munkával, de készen áll. Kiemelte, az RMDSZ csapatának komoly tapasztalata van mind a helyi közigazgatásban, mind a törvényhozási munkában.

Október 23. jelentőségéről, szimbolikájáról beszélt Pataki Csaba, a megyei szervezet elnöke. Az 1956-os budapesti forradalom hatását ugyanis nem csak Magyarországon, de egész Kelet-Európában érezni lehetett, a szabadság iránti vágy és a kommunista elnyomás egyaránt jellemezte a régió népeit, fogalmazott a megyei tanács elnöke

Érdekes felvetéssel rukkolt elő Kereskényi Gábor polgármester: „A választások után kezdeményezni fogom, hogy havonta kétszer valamennyi szatmári képviselővel és szenátorral leüljünk és megbeszéljük, mi az, amiért közösen lobbizhatunk. Csakis így érhetjük el azokat az eredményeket, amelyeket a szatmáriak tőlünk várnak."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: