2009-05-12 11:11:02• hírek • MTI

Ikrekfalva Indiában

Szokatlanul sok ikergyerek születik egy indiai faluban - orvosok most próbálják kideríteni a magas számban előforduló ikerszületés okát.

A Kerala szövetségi államban lévő Kodiniben az átlagnál hatszor több ikerszületés fordul elő: kétszázötven ikerpár jut a kétezer ott élő családra. Csak 2008-ban a háromszáz egészséges szülésből tizenöt esetben ikrek születtek, és idén ennél is többre számítanak. Az utóbbi öt évben összesen hatvan ikerpár született.

Ez a szám azért is érdekes, mert Indiában, a dél-ázsiai szubkontinensen a legalacsonyabb az ikerszülések aránya: mindössze négy ezrelék.

Krisnan Szribizsu helyi orvos már két éve kutatja a falu orvosi csodáját. Bár kétszázötven ikerpárt tartanak nyilván, az orvos szerint valójában háromszáz-háromszázötven ikerpár is élhet a faluban és közvetlen környékén.

Számuk az utóbbi tíz évben megduplázódott. "Tudomásom szerint az ikerszületések három generációval ezelőtt kezdődtek, úgy hatvan-hetven évvel ezelőtt - idézte az orvost a The Daily Telegraph brit napilap honlapja. - Biokémiai elemzések nélkül nem lehet biztosan megmagyarázni a jelenség okát, de úgy gondolom, abban kell keresni, amit a falubeliek esznek és isznak".

Az orvos kizárta a genetikai tényezőket, illetve annak a lehetőségét, hogy valamilyen szennyező anyag jelenléte idézné a szokatlanul magas ikerszületések számát, ugyanis az ikrek teljesen egészségesen születnek, nem fordul elő közöttük deformálódás.

A globálisan, de különösen a nyugati világban megnövekedett ikerszületések számát a mesterséges megtermékenyítésnek tulajdonítják. A helyiek számára megfizethetetlen költségek miatt Kodiniben azonban nincs lombikbébi program.


 

Az ikrek külsőre nagyon, belsőleg nem mindig hasonlítanak.
Az ikrek külsőre nagyon hasonlítanak, de a belső tulajdonságaik sokszor eltérőek


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: