2018-06-06 12:35:19• hírek • Bede Emőke

Így vernek át az üzletek: az 1 meg 1 nem mindig 2

Ismét mérleget vont a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság (OPC), a beszámolóból kiderült, melyek voltak az utóbbi időszakban azok a problémák, melyek leginkább megkeserítették a fogyasztók mindennapjait.

A hatóság május során hat országos, tematikus alapon megszervezett akcióhoz csatlakozott, illetve három regionálist is szervezett. Ezek középpontjában általában a különféle szuper- és hipermarketek álltak, de különféle szolgáltatásokat nyújtó cégeket is ellenőriztek.
 

Az elmúlt egy hónap alatt összesen 61 jegyzőkönyvet állítottak ki az ellenőrök, melyek nyomán nem kevesebb mint 104 ezer lejnyi büntetést osztottak ki 14 szabálysértő számára. Ezek között akadtak olyanok például, akik 1+1 akciót hirdettek egy adott termékre, viszont az egyik nem is volt a csomagban, olykor pedig az második termékre érvényes 50 százalékos árkedvezmény beszámítását bliccelték el a boltok. Hogy ezek mögött rejlik-e szándékosság, azt a hivatalos jelentés értelemszerűen nem taglalja, mint ahogy azt sem, hogy az egyes üzletek figyelmetlenségből vagy készakarva hagyták még néhány napig a polcon a lejárt termékeket. De olyan üzleteket is büntetett az OPC, melyek nem mellékeltek magyar nyelvű használati utasítást az általuk forgalomba hozott gyerekjátékok mellé.
 

Májusban összesen 37 panaszos fordult a fogyasztóvédelemhez, közülük három esetet átirányítottak más szervek felé. A fennmaradó 34 ügyben 25-ben a reklamáló fél javára döntött az OPC, 9 esetben pedig megalapozatlannak titulálták a bejelentést. A fogyasztóvédelemhez fordulók ebben a hónapban legtöbbször az indokolatlan és előre be nem jelentett díjemelések miatt panaszolták be a telekommunikációs cégeket, de sokan voltak azok is, akik egy elvégzett munka (pl. hőszigetelés vagy szabászati munka) minőségével nem voltak megelégedve vagy érezték magukat átverve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: