2008-07-12 16:42:16• hírek • Czinzel László

Udvarhelyi edző Skóciában

A Heart csapata bejelentette, hogy három éves szerződést írt alá László Csabával.

Az udvarhelyi születésű László Csaba lesz a skót első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Heart of Midlothian edzője.

A Heart csapata pénteken jelentette be, hogy három éves szerződést írt alá a magyar László Csabával. A tréner az ugandai válogatott a kispadját hagyja el az edinburghi csapat kedvéért. Az afrikai ország szövetsége 120 ezer eurót kap a skótoktól lelépési díj gyanánt.

László Csaba 1964-ben született Székelyudvarhelyen. Németországban, a patinás Borussia Mönchengladbach ifjúsági csapatainál kezdett el edzősködni. Amikor 2004-ben Lothar Matthaus lett a magyar válogatott szakvezetője, akkor László Csabát kérte fel, hogy legyen a segítője. A tréner közben a Ferencváros kispadjára is leült, és bejutott a csapattal az UEFA-kupa csoportköreibe, ami azóta sem sikerült egyetlen magyar csapatnak sem. 2005 óta volt az ugandai válogatott szövetségi kapitánya, mely válogatottat a FIFA világranglista 167. helyéről a 91. helyre hozott fel.

László Csaba tehát, Bölöni László után, a második erdélyi szakember, aki valamely jegyzett nyugati csapat kispadján dolgozik.

szatmar.ro 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: