2018-08-10 06:02:09• hírek • (x)

Így óvjuk családunk legkisebb tagjainak bőrét a káros napsugaraktól!

Bár lassan kifelé megyünk a nyárból, a forróság nem enyhül, a napsugarak ugyanolyan erővel tűzik a bőrünket nap mint nap. Akár van már egy alap barnaságunk, akár fehérebb bőrűek vagyunk, mindenképpen érdemes odafigyelni testünk védelmére!

Különösen a kisgyermekek érintettek akkor, ha leégésről van szó. Az ő bőrük még fokozottan érzékeny, könnyebben leég, azért fontos, hogy megfelelően kezeljük mind napozás előtt, mind napozás után. Speciális naptejek közül válogathatunk már, de a legjobb, ha gyógyszertárból szerezzük be a szükséges készítményt. A patikákban kapható termékek bőrgyógyászatilag teszteltek, és bár nem annyira aromásak, illatosak, mint a drogériákban kapható társaik, mégis jobban védik bőrünket a nap káros sugaraitól.


Minél illatosabb, intenzívebb egy krém, annál több benne a kémiai anyag, a parabén, ezek pedig nem sokat segítenek bőrünk egészségének megőrzésében. A szakember tanácsa az, hogy kisbabáknak, illetve 3 évesnél nem idősebb gyermekeknek speciálisan ennek a korosztálynak kifejlesztett védőanyagot válasszunk, hiszen az ő bőrük nem csak a kémiai, hanem a fizikai védelmet is igényli: ezek a speciális krémek egyfajta jellegzetes fehér védőréteget képeznek a kicsik bőrén, lényegében szemmel látható a védelem. A választott termék nem árt, ha az UVA és UVB sugarak ellen is véd.


A krémek mellett gondoskodjunk arról, hogy legyen nálunk fejfedő, egy kalap vagy egy kendő akár, és az sem árt, ha hosszú, de szellős ruházatot választunk a család legkisebb tagjainak. A szemek védelméről se feledkezzünk meg: egy jó minőségű napszemüveg rengeteg káros UVA és UVB sugarat verhet vissza, különösen akkor, ha tengerparton nyaralunk, ahol a homok és a víz jobban reflektálják őket.


A napégések gyermekkorban a legsúlyosabbak, maradandó károsodások figyelhetők meg a kicsik testén, amelyek egy életen át elkísérhetik őket, ha nem vigyázunk rájuk eléggé! Napégés esetén fontos a megfelelő hidratálás, segítsük bőrünk regenerálódását! Ha könnyebb, bőrpírral járó égésről beszélünk csak, akkor megfelelőek lehetnek a patikában kapható, napozás utánra szánt készítmények, de ha hólyagosodást veszünk észre, esetleg belázasodik gyermekünk, akkor feltétlenül keressünk fel egy szakembert, mert előfordulhat, hogy komplex kezelésre lesz szükség!


Dr. Trip Dóra, a Korall Klinika szakorvosának tanács az, hogy ne csak napozáskor használjunk krémeket, hanem akkor is, ha csak az utcán sétálunk, hiszen rövid időn belül komoly égési sérüléseket is szerezhetünk.


Ha bármilyen kérdésed felmerül a leírtakkal kapcsolatban, esetleg egy személyes konzultáción keresztül szeretnél többet megtudni egyéb kezelésekről, bőrfiatalító eljárásokról, akkor dr. Trip Dóra dermatológus szakorvost, a Korall Klinika szakértőjét érdemes felkeresni.


 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: