2008-11-03 18:13:13• hírek • Szatmar.ro

Így nyertünk mi

Kubica, Vettel és Glock elmondták, hogyan döntöttek a világbajnoki címről a Brazil Nagydíjon.

Minden idők legizgalmasabb befutóján dőlt el a világbajnoki cím a Brazil Nagydíj utolsó kanyarjaiban, amikor előbb a körét értelmetlenül visszavenni akaró Kubica megzavarta Hamiltont, amit kihasználva Vettel meg is előzte a britet, ezzel elvéve tőle a világbajnoki címet. Hogy aztán Glock megelőzésével az utolsó előtti kanyarban mégis a McLaren pilótája szerezze meg az elsőséget. De lássuk, hogy látták ezt az érintettek.

 

Előbb tehát Robert Kubica okozta az első izgalmakat, ő nyitotta meg Vettel számára az utat az előzéshez. Ő kissé szűkszavúan csak annyit mondott értelmetlen, de izgalmas manőveréről, hogy nagyon bántotta, hogy az utolsó futamon marad le a dobogóról, ezért nyomta, ahogy tudta és nem érdekelte, ki van előtte.

Ezt követően jött Sebastian Vettel, aki majdnem megnyerte a világbajnoki címet Massának. Ő elmondta, hogy fogalma sem volt róla, mit tesz. „Csak arra figyeltem, hogy pályán maradjak. Gőzöm sem volt a helyezésemről, aki előttem haladt, azt megpróbáltam megelőzni a rossz látási viszonyok közepette. Így tettem Hamiltonnal és Glock-al, aki szemmel láthatóan alig tudott menni a száraz gumikkal."

Hamilton hiába üldözte a Toro Rossót, nem tudta utolérni. Ám egyszer csak feltűnt Timo Glock, aki végül összehozta a bajnoki címet Hamiltonnak: „Folyamatosan esett és én száraz gumikkal maradtam kinn. Ez be is jött az utolsó körig. Akkor azonban már vezethetetlen volt az autóm. Csak arra tudtam koncentrálni, hogy pályán maradjak. Nem szándékosan engedtem el Hamitont, de nem volt esélyem, hogy felvegyem vele a versenyt."

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: