2016-02-26 17:00:16• hírek • Kocsis Zoltán

Így nem marad 2018-ra egyetlen aszfaltozatlan utca sem Pusztadarócon

Az idei esztendőben közel három és fél kilométernyi közútat és járdát igyekszik leönteni a Pusztadaróci Polgármesteri Hivatal. Gaman Mihály polgármester azt is elárulta, mi kell ahhoz, hogy a község négy településén két év múlva egyetlen aszfaltozatlan utca se legyen.

A Magyarország és Szatmárnémeti közötti község önkormányzata a tavaly is jelentősebb út és járdaépítáést valósított meg, ám a terveket a nehéz anyagi feltételek miatt nem sikerült teljes mértékben véghezvinni. Ezért az idei esztendőben az egyik legfontosabb cél ezek befejezése, jelentette ki pénteken Gaman Mihály polgármester.

Már a tavalyra tervezték, de várhatóan készül el az utolsó négyszáz méter abból a járdából, ami Pusztadarócot a község ipari parkjával összeköti. A tervek között szerepel további fél kilométernyi járda megépítése is.

Készülnek a szükséges dokumentációk 2,4 kilométernyi közút leaszfaltozására is Pusztadarócon, Szamosdarán és Petén. Mindez - az említett útszakasz és a járdák - megépítése egy millió lejébe kerül az önkormányzatnak. Ennek 30%-a máris a rendelkezésére áll, tekintve, hogy tavalyról megmaradt 250.000 lej.

„Amennyiben ezek a tervek megvalósulnak és jövőre is hasonló ütemben tudunk dolgozni, akkor két év múlva nem marad közút aszfalt nélkül Pusztadaróc községben", jelentette ki Gaman. „Kivételt képez ez alól egy betonút Atyán - egyelőre vizsgáljuk, hogy azt miként lehetne modernizálni", tette hozzá a polgármester.

Mivel az adó behajtási aránya több mint remek, szám szerint 97,37%-os volt tavaly, az önkormányzat idén bátran vállalkozhat egyéb kisebb, de annál fontosabb beruházások megvalósítására is. Hamarosan elkezdik a kívülről már korábban rehabilitált orvosi rendelő belső modernizálását, a pusztadaróci iskola udvarának betonozását, a sportpályák kozmetizálását és apróbb javítások, felújítások lesznek a kultúrotthonban is.

Szintén a következő hónapokban kezdik építeni az polgármesteri hivatal udvarára azt a garázst, amelynek célja, hogy ide parkolják le az önkormányzat tulajdonában lévő munkagépeket (trakrotrt, fűnyírógépet, stb).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: