2018-06-27 08:05:03• hírek • Hirado.hu

Így érezhetjük jól magunkat a bőrünkben nyáron is

Idén hamarabb köszöntött be a meleg, így korábban kerültek elő a nyári ruhák, kalapok, napszemüvegek. Azonban nem elég, ha csak a ruhatárunkat cseréljük le a hőmérsékletnek megfelelően, fontos, hogy a napi bőrápolási rutinunkat is igazítsuk a forrósághoz.

Balasi Zsófia, a NaturMed Hotel Carbona kozmetikusa elmondta, a napsütéses órák számának növekedésével bőrünk ápolása is nagyobb odafigyelést igényel. A szakember szerint ilyenkor elengedhetetlen a fényvédelem. Azonban más apró praktikákat is be kell vetnünk, ha igazán ragyogó bőrt szeretnénk.


Állandóan felmerülő kérdés nyáron, hogy ilyenkor javasolt-e sminkelni vagy sem. A szakértő javaslata szerint vízparton, napozáskor inkább kerüljük a sminket, egyéb alkalmakkor pedig nyugodtan használjunk könnyebb állagú alapozót, púdert.


Figyelembe kell viszont venni, hogy a meleg időben arcbőrünk hajlamosabb jobban bezsírosodni, és mivel izzadunk, könnyebben rátapad a por és egyéb szennyeződések. Fontos, hogy szánjunk időt az arctisztításra is. Egy alapos bőrradírozást is érdemes beiktatni hetente, hogy elkerüljük az esetleges bőrhibákat.


Nem lehet elégszer hangsúlyozni a kozmetikus szerint, hogy nemcsak hideg időben, hanem nyáron is fontos bőrünk hidratálása. Legyen szó a légkondicionáló, a nap vagy a víz szárító hatásáról, lényeges, hogy pótoljuk a bőrünkből elillanó folyadékot.


Emellett érdemes a fürdőzések után rögtön letusolnunk, így a só és a klór sem szárítja tovább bőrünket. Nyáron érdemes könnyebb állagú, fényvédőt tartalmazó hidratáló krémeket használnunk, melyek nem nehezítik el a bőrünket. Továbbá hasznos tápláló, olajos tusfürdővel zuhanyoznunk.


Ezenkívül mindenképp gondoskodjunk belsőleg is a hidratációról, igyunk elegendő vizet, főleg, ha sokat tartózkodunk a napon.


Talpunk, sarkunk nyáron több környezeti hatásnak van kitéve, ezenkívül jobban szem előtt is van, így javasolt külön figyelmet fordítanunk erre a területre. Mielőtt szandált vagy papucsot vennénk fel, habkővel távolítsuk el az elhalt bőrrészeket, reszeljük le a bőrkeményedéseket vagy használjunk lábradírt. Ezután használjunk láb- és sarokápoló krémet, így szó szerint tetőtől talpig széppé varázsolhatjuk bőrünket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: