2018-09-27 13:16:57• hírek • MTI

Ignite 2018: megkezdődött a Microsoft éves konferenciája

Satya Nadella (Foto: Microsoft)
Satya Nadella (Foto: Microsoft)

A Microsoft idén a biztonságot és a mesterséges intelligenciát állította az Ignite középpontjába. A cég továbbra is a digitális átalakulásban támogatja ügyfeleit, ám még nagyobb mértékben fog támaszkodni a mesterséges intelligenciára és IoT technológiákra, és még nagyobb figyelmet szentel a kiberbiztonságnak.

A cég ötéves és 40 millió dolláros költségvetésű Humanitarian Action programja elindulását is bejelentette, amely a katasztrófavédelem, gyermekvédelem, a menekültek és otthonukból elüldözött emberek, valamint az emberi jogok védelme területén teszi mindenki számára elérhetővé a mesterséges intelligencián alapuló technológia előnyeit.

 

A redmondiak ígérete szerint töredékére eshetnek a kibertámadások, adatlopások a Microsoft Secure Score használatával, amely a Microsoft 365 működési környezetét megvizsgálva ad tanácsokat a felhasználónak, miközben a Microsoft Authenticatorral pedig jelszó nélkül is biztonságosan lehet majd logolni.

 

A Microsoft minden hónapban körülbelül 5 milliárd kibertámadást hiúsít meg, mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldásai több mint 6,5 billió behatolásról érkező jelentést dolgoznak fel naponta. Ez a rendszer azonosította nemrég az Urnsnif nevű vírust is, kapcsolt le 18 bűnözői bot-netet, megmentve közel 500 millió eszközt attól, hogy ilyen bot-netek vegyék át fölöttük az irányítást. A rendszergazdák munkájának támogatására, a konferencián, a Microsoft Threat Protectiont ajánlja. A Microsoft, a Defending Democracy programja keretében, már az amerikai időközi választások zavartalan lebonyolításán is őrködik, de tervezi a program kiterjesztését a világ más országaira is.

 

A mesterséges intelligencia a vállalkozásoknál elérhető adatállományban rejlő tudást, információt teszi elérhetővé.

 

A Microsoft azokat a megoldásokat is bemutatja, amelyekkel a Microsoft 365-ön belüli keresést és a mindennapi munkavégzést teszik még hatékonyabbá mesterséges intelligencia alkalmazásával. Ilyen lesz a Microsoft Search, az Ideas, amely – egy kis villámot ábrázoló ikonra kattintva – az Excel-en és a Power Pointon belül kínál tippeket a formázásra, layoutra, különböző képek felhasználására.

 

Maga az Excel is megújul még több lehetőséget teremtve arra, hogy az adattömegből meglátások születhessenek. A LinkedIn pedig az Office új verziójában már beépül a szövegszerkesztőbe, a táblázatkezelőbe és a PowerPointba.

 

Mostantól már a videókonferenciákon is lehet kamera rekeszértéket állítani, vagyis a mesterséges intelligencia az előtérben lévő embereket, arcokat felismerve, képes a háttér elmosására, a jegyzőkönyveket pedig az élőszót lejegyzetelve készíti el a gép.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: