2011-12-21 10:03:24• hírek • Szatmár.ro

Ígéretes eredmények a számítástechnikai versenyen

Illusztráció
Illusztráció

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumba a napokban érkeztek meg a november közepén megrendezett Nemes Tihamér Számítástechnika Verseny helyi szakaszának eredményei, illetve az erdélyi - regionális - szakaszra továbbjutók névsora.

A Marosvásárhelyen megrendezendő erdélyi döntőre összesen 44 diákot hívtak meg egész Erdély területéről, közülük 12 a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulója. A IX-X.-es korcsoportban Doloczki Dalma (1), Képes Tamás (2), Maier Kurpé Erik (3), Kerekes Anna (5.), Dobai Bernadett (7.), Dancu Júlia (12.) és Heidenhoffer Erhard (23.)

Különösen ígéretes eredménynek bizonyul, hogy Dobai Bernadett valamint Heidenhoffer Erhard kilencedikes "kezdőkként" szereztek jogot arra, hogy a tizedikesek között versenyezzenek, mert bár a korcsoportban 26 IX.-X. osztályos diák versenyezhet, a tananyag komplexitása miatt ritkán kerülnek be kisebbek is a döntőbe - ezúttal is ők az egyedüliek, a többi versenyző egy évvel idősebb.

A XI-XII. osztályosok között Lakatos Tamás jutott tovább első helyen, Megyesi Attila (3.), Simon László (4.), Doloczki Lilla (10.), Pongrácz Lajos (13.). A helyi szakaszokon elért pontokat magukkal viszik a versenyzők és ezek negyed részben adódnak hozzá a következő forduló eredményeihez. A verseny döntőjére Budapesten kerül sor, ide 10-12 diákot hívnak meg Erdélyből, a marosvásárhelyi elődöntő legjobbjait..

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetősége nagyon örüll a diákok sikerének, gratulál nekik és felkészítő tanáraiknak: Bálint Zsuzsának, Demeter Csabának és Kui Ritának.

Kívánunk további eredményes felkészülést, sikeres versenyzést!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: